Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rukometašicama na putu do zlata stoje neporažena Srbija

Rukometašicama na putu do zlata stoje neporažena Srbija
1

Naše glavne igračice odmorile su se protiv Tunisa koji nas je razbio, no za danas se očekuje kompletna i apsolutno motivirana postava. Srbija je dosad bez poraza...

VIDEO

Uvjerljiv poraz od Tunisa odjeknuo je u hrvatskim medijima, a negdje se spominju i riječi 'sramota' i 'blamaža', no jedno je sigurno: Poraz nije bio neočekivan. U najavi za tu utakmicu smo pisali da se naše nisu nešto specijalno pripremale za utakmicu, Canjuga ih je oslobodio pregleda kazeta i dogovora taktike, a uz to je i odmorio najvažnije igračice. 

Srećom, poraz od 12 razlike nije ugrozio nastup u polufinalu, a iako se po medijima spominje kako je to strašno psihički utjecalo na samopouzdanje naših igračica, informacije iz našeg tabora govore nam da to nije točno. 

- Prije utakmice smo odlučili da ćemo odmarati udarnu postavu, prije svega Sonju Bašić, Lanu Franković, Žanu Čović i Natašu Janković jer nemoguće je izdržati četiri utakmice u ritmu kakvog smo imali i s obranom koja je bila naš zaštitni znak - objasnio je Canjuga razloge poraza. 

Protiv Tunisa je Canjuga očekivano odmorio udarne igle, a priliku su dobile Kapitanović i Vidović te Andrea Čović. Žana Čović i Milanović Litre su odmarale s obzirom na probleme koje imaju, no za danas će sigurno biti spremne. 

Tunižanke su već nakon 7 minuta stvorile značajniju prednost. Često je bilo tri razlike, no u zadnjih 10 minuta prvog poluvremena zabijaju 10 golova na naša 3 i praktički rješavaju utakmicu s odličnih 75% iskorištenih napada. Obrana nam je djelovala jako loše. Toumi i Chebbah su uglavnom ostajale neblokirane u vanjskom šutu iz kojeg smo dobili 8 golova. Greške u napadu Tunižanke su također znale kazniti zabivši nam 7 kontri iz 9 pokušaja. 

U postavi su u nekim trenucima igrala tri lijeva krila, Pongrac je jedina bila na svojoj poziciji od spomenutih krila, Ivana Milić igrala je na poziciji srednjeg, a Ekatarina Nemaškalo na poziciji desnog krila. 

- Do 22. minute i rezultata 12:11 sve je još bilo koliko toliko izjednačeno jer su do tada u igri bile glavne igračice Bašić, Franković i Janković ali tada sam počeo mijenjati i tu je počeo naš pad i počeli smo gubiti. Ali mora se znati da je Tunis jedna izuzetno jaka ekipa koja je došla u kompletnom sastavu i naše alternativne igračice nisu mogle pružiti dostatan otpor- kazao je Canjuga. 

Kod naših su najraspoloženije bile Oštarjaš sa 8/13 i Pongrac sa 4/5. Slabu utakmicu odigrala je Jelena Vidović zabivši samo 1 gol iz 8 pokušaja. Golmanice su također odigrale slabiju utakmicu, no s obzirom da ih je obrana uglavnom ostavljala na streljani, nije to toliko čudno. 

- Nadam se da smo uspjeli odmoriti naše glavne igračice koje su iznijele teret u prve tri utakmice i da ćemo spremni i odmorni dočekati polufinale u kojem nas čeka Srbija - zaključio je Canjuga. 

- Ako zaustavimo Cvijić, napravile smo pola posla - poručuju djevojke iz našeg tabora. 

Tunižanke su nam s linije 6 zabile čak 10 komada, a to bi opet mogao biti naš najveći problem, jer Cvijić je bolja igračica od onih Tuniških. 

Srpski izbornik Bošković također je odmarao svoje glavne adute u utakmici protiv Turske koju su odigrale još u utorak, pa je i tu Srbija korak ispred naših. Turkinje su im najviše problema napravile u drugom poluvremenu kada su izašle neke udarne igračice, no kvalitete za nešto više nije bilo. 

- Dosadašnji utisci su sjajni jer smo jedina ekipa koja nema poraz na turniru. Imali smo cilj pred igre da dođemo u Tursku i osvojimo medalju. Mi ovdje igramo za našu zemlju, za grb koji nosimo na grudima i učinit ćemo sve da na njega stavimo medalju - poručila je jedna od najmlađih, golmanica Jovana Risović. 

Srpska ženska reprezentacija je do sada jedina ekipa s maksimalnim učinkom na rukometnom turniru mediteranskih igara. Niz od četiri pobjede Srpkinje ne žele pokvariti u utakmici polufinala protiv Hrvatske. 

- Na redu je Hrvatska u polufinalu i sve je moguće. Jako kvalitetan protivnik. I u tu utakmicu ulazimo kao i u svaku prethodnu. Recept je jednostavan. Dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. To je bukvalno utakmica za medalju. Mislim da će pored fizičke spreme biti jako bitna i psiha. Mirnija i stabilnija "glava" može lako odlučiti pobjednika. Nadam se da ćemo to biti mi - dodala je Risović koja je odmarala protiv Turske, a dan prije protiv Crne Gore sakupila 19 obrana. 

Srbija je favorit u ovoj utakmici, no ukoliko naše odigraju kvalitetnu obranu i zaustave Cvijić i Krpež, te Trifunović koja zna biti opasna s vanjske linije, imaju šansu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Mediteranske igre, polufinale:

Hrvatska - Srbija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera