Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rumunji su stare mušterije, ali ipak nema pristupa 'lako ćemo'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Moramo biti oprezni, prve su utakmice najteže, kaže Mirko Alilović. Igor Vori dodaje da je prva utakmica uvijek najteža, a siguran je da ni ovaj turnir neće biti iznimka

Spremni smo i jednostavno ne vidim kako bi nas mogli iznenaditi, rekao je Vedran Zrnić prije meča protiv Rumunja i dodao:

- Prva je utakmica na velikim natjecanjima uvijek najteža. Siguran sam da niti ovaj turnir neće biti u tome iznimka.

Kapetan naše reprezentacije Igor Vori ipak je malo oprezniji.

- Rumunji nisu bezopasni. Što im je najveća prednost? To što igraju protiv Hrvatske! Nemaju što izgubiti, a dobiti mogu jako puno - kaže Vori i napominje:

- Cijelo vrijeme govorio sam da je važno samo da smo svi zdravi. Jedva čekamo početak SP-a.

Naši se rukometaši ne opterećuju prognozama, gotovo svi ih već vide s medaljom oko vrata.

- Lijepo je čitati sve ove prognoze posljednjih dana, svi nas guraju u status favorita, ali moramo ići polako. Evo, baš nam je i izbornik rekao da ne moramo ni igrati, čini se da smo već prvaci svijeta - zaključio je Igor Vori.

Mirko Alilović ne podcijenjuje Rumunje iako smo ih dobili (34-22) u kvalifikacicjama za EP dobili 34-22:

- Svaki put smo imali teške protivnike na startu. Zato ćemo i danas biti oprezni. Ako uđemo s pristupom 'lako ćemo', neće biti dobro. I njima je ovaj SP veliki motiv i bit će puno jači i opasniji nego prije nekoliko mjeseci. 

'Pobijedit ćemo tu Hrvatsku i Dansku'

Odmah bih potpisao da u drugi krug uđemo s dva boda i to ona osvojena protiv Hrvatske. Ne vidim zašto ne bismo mogli ‘tresnuti’ susjede Hrvate i jake Dance, rekao je izbornik srpske rukometne reprezentacije Veselin Vuković prije SP-a. 

Rukometaš kojeg ništa ne boli vjerojatno je mrtav, kaže Veselin Vuković, izbornik srpske reprezentacije

'Hrvati i Francuzi su kandidati za zlato'

Za mene postoje samo dva favorita za zlato, a to su Hrvatska i Francuska. U borbu za medalje ćemo i mi te Švedska, rekao je izbornik Islanda Gudmundsson. Njegova reprezentacija osvojila je srebro na OI-ju u Pekingu te broncu na EP-u u Austriji.

Komentari (3)
  • Mirko Alilović ne podcijenjuje Rumunje iako smo ih dobili (34-22) u kvalifikacicjama za EP dobili 34-22. Hahahahha...Šta je ovo?!Hahaha...

    14. 1. 2011,   11:07
  • samo polako,korak po korak...svaka medalja je uspjeh !

    14. 1. 2011,   12:08
  • bitno da ih dobijemo

    14. 1. 2011,   16:43