Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rumunjska 'sedmica' na ledu: Hrvatska je ispala iz Divizije I

Rumunjska 'sedmica' na ledu: Hrvatska je ispala iz Divizije I
1

Hrvatskoj je protiv Rumunjske bio dovoljan i bod za osiguranje ostanka, no vrlo slaba igra u obrani te neinventivnost u igri s brojčanom prednosti na ledu dovele su do uvjerljivog poraza

VIDEO

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu ispala je iz Divizije I - skupine B svjetskog hokeja nakon što je u posljednjem, 5. kolu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kaunasu izgubila od izravnog konkurenta za ostanak Rumunjske sa 3-7 (0-2, 1-2, 2-3).

Hrvatskoj je protiv Rumunjske bio dovoljan i bod za osiguranje ostanka u trećem rangu svjetskog hokeja, no vrlo slaba igra u obrani te neinventivnost u igri s brojčanom prednosti na ledu dovele su do uvjerljivog poraza.

Već u prvoj minuti utakmice Hrvatska je dobila prvu priliku s igračem više, no umjesto vodstva koje bi rasteretilo naše igrače dogodilo se suprotno. Obrana situacije s igračem manje Rumunjima je podigla samopouzdanje te su oni iz jednog brzog protunapada poveli preko Zsombora Molnara (5:25). Sredinom prve trećine Daniel Tranca (11:31) povisio je na 2-0.

Kod tog rezultata Hrvatska je propustila još dvije situacije s igračem više da bi Csanad Fodor (27:39) iz još jedne rumunjske kontre poentirao za 3-0. Samo 11 sekundi potom istovremeno su isključena čak dva Rumunja, ali niti s dva igrača više na ledu Hrvatska nije postigla pogodak te je za to bila kažnjena jer je Roberto Gliga (33:07) zabio za 4-0. Kada je Domen Vedlin (37:31) nakon lijepe kombinacije s Marko Šakićem napokon svladao odlično rumunjskog vratara Patrika Polca pojavio se tračak nade da se u posljednjih 20 minuta može dogoditi preokret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, odmah na početku trećeg dijela Šakić je isključen, a Rumunji su svoju prednost igrača više iskoristili i golom Gerga Bire (42:21) poveli sa 5-1, da bi Zsolt Peter (43:36) odmah potom pogodio za 6-1. David Brine (51:29) smanjio je na 6-2 samo da bi 72 sekunde potom Tamas Reszegh (52:41) vratio prednost Rumunjske na pet golova.

U samoj završnici David Brine (55:23) je u situaciji s dva igrača više uspio svojim drugim pogotkom smanjiti na konačnih 7-3.

Hrvatska je ovogodišnje SP Divizije I - skupine B okončala s jednom pobjedom i četiri poraza, a ta tri boda nisu bila dovoljna za ostanak, jer su Rumunjska i Ukrajina uspjele osvojiti po četiri boda. Stoga će se sljedeće godine naši "oklopnici" natjecati u Diviziji II - skupini A.

Kasnije u subotu će se u Kaunasu domaćin Litva i Estonija boriti za prvo mjesto u ovoj skupini i plasman u Diviziju I - skupinu A. Litva je trenutačno vodeća sa 11, a Estonija druga sa 10 bodova. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu