Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

None Foto: MAXIM SHEMETOV

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je ukinuo suspenziju Ruskoga olimpijskog odbora, koja je bila na snazi od 5. prosinca prošle godine, a zbog koje ruski sportaši nisu mogli nastupati pod nacionalnim obilježjima na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, potvrdili su ruski sportski čelnici u srijedu, prenosi agencija STA.

- Ruskom olimpijskom odboru vraćena su sva prava i dužnosti. za nas je ta odluka iznimno važna - izjavio je za rusku televiziju predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Aleksander Žukov.

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo nakon što su dva od 168 ruskih sportaša, koliko ih je nastupalo u Južnoj Koreji, pala na dopinškom testiranju.

Tako su na 132. sjednici MOO-a članovi Izvršnog odbora zaključili kako će suspenzija Ruskoga olimpijskog odbora biti ukinuta kad se pokaže da među ruskim sportašima koji su se natjecali u Pyeongchangu više nije bilo onih koji su se ogriješili o antidopinške propise.

Ruski sportaši su na Igrama u Pyeongchangu osvojili dvije zlatne, šest srebrnih i devet brončanih medalja, a najduže će u sjećanju ostati trijumf hokejaša u iznimno uzbudljivom finalu protiv Njemačke, nakon čega su ruski reprezentativci na dodjeli medalja zapjevali nacionalnu himnu iako je u njihovu čast svirala himna MOO-a.

Tema: Zimske olimpijske igre 2018.

Komentari (1)