Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jerkan: Rusi? Pa uspjeli su čak i Španjolce potpuno blokirati...

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Reuters

Skaut Zlatka Dalića za Rusiju Nikola Jerkan analizirao je igru našeg protivnika u četvrtfinalu te otkrio gdje bi Vatreni mogli iskoristiti prilike za pobjedu protiv domaćina

Za Ruse je ovo nešto veliko, veliki rezultat koji nitko nije očekivao. Imali su laganu grupu, Saudijsku Arabiju na startu, potom i Egipat, Urugvaj su iskoristili da se odmore i osvježe... Rasli su iz utakmice u utakmicu i rezultat toga je izbacivanje Španjolske. Očito da to nije bilo slučajno, kaže Nikola Jerkan koji je skautirao sljedećeg protivnika Hrvatske.

- Rusi su utakmicu protiv Španjolaca odigrali drugačije nego prethodne, orijentirali su se na defenzivu, što je i normalno kad se uzme u obzir snaga Španjolske u odnosu na ranije protivnike. Španjolci su bili favoriti za osvajanje Mundijala, i bilo je očekivano da se Rusi povuku i čuvaju svoj gol. Izdržali su 120 minuta, igrali su u formaciji 5-4-1, vrlo kompaktni, blizu jedan drugome. Koliko su se držali obrane najbolje svjedoči podatak da su Španjolci imali 75% posjeda lopte, ali nisu imali prevagu, nisu napravili šansu...

Mogu li Rusi opet odigrati defenzivno i sličnu štetu napraviti i Hrvatskoj?

- U grupi su igrali 4-4-2, a sada su promijenili sustav, znači da imaju mogućnost, a što će napraviti, to ćemo vidjeti. No to ionako nije važno, važno je da mi budemo pravi kao što smo bili u ranijim utakmicama.

Je li ključ razbijanja takve obrane igra po bokovima?

- I Španjolci su pokušavali po bokovima, no Rusi su igrali s tri stopera i dva bočna i uspjeli su im to zaustaviti. Zatvorili su i igru između linija, tako da su ih kompletno blokirali. Vidjet ćemo kako će se protiv nas postaviti.

Imaju li oni slabih točaka?

- Igraju s malo rizika, zbog poznih godina nekoliko igrača, pogotovo Ignjaševiča, zadnja linija ne sudjeluje u presingu, većinu lopti ispucavaju prema Dzjubi, koji je korpulentan i pokušava ih zadržati ili proslijediti suigračima... Zbog toga im se otvara dosta prostora između linija koje se mogu iskoristiti.

Kakav sastav protivnika očekujete?

- Sastav koji dobro igra i pobjeđuje se u pravilu ne mijenja, tako da...

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Komentari (52)
  • Gledao sam rusiju i španjolsku i imam dojam da rusi nisu imali penal , da ne bi zabili 3 dana španjolcima...mislim da si ne smijemo dozvoliti da u 120 minuta ne pobjedimo, jer rusi po meni, jedino kako nas mogu pobjediti to su penali jer su tu šanse uvijek 50:50 bez obzira kakve su ekipe po kvaliteti... oprez da, ali preziheraška igra ne, sve je na nama, ovisimo sami o sebi i mislim da prolazimo!

    6. 7. 2018,   11:50
  • Jerkan je jako dobro skautiro Argentinu,pa se nadamo da ce i Ruse...Bit ce teska tekma ali mi to mozemo

    6. 7. 2018,   11:48
  • Rusi usporeno ulaze u utakmicu i treba im 20-25 minuta da se podignu na radnu temperaturu......Treba ih odmah u startu zaskoćiti, iznenaditi i u prvih pola sata u potpunosti razbiti .

    6. 7. 2018,   11:55