Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rusi su demantirali šokantno izvješće o dopingu: To je laž!

Rusi su demantirali šokantno izvješće o dopingu: To je laž!
3

Više od tisuću ruskih sportaša koji su se natjecali u ljetnim, zimskim i paraolimpijskim sportovima sudjelovalo je ili je imalo koristi od prikrivanja pozitivnih dopinških testova pod okriljem države, objavila je WADA

VIDEO

Rusko ministarstvo sporta opovrglo je optužbe o državno-podupiranom dopingu ruskih sportaša, koje su danas iznijete u drugom dijelu izviješća Richarda McLarena.  

- Ministarstvo sporta pod punom odgovornošću tvrdi da ne postoje nikakvi vladini programi koje podupiru doping u sportu - stoji u kratkom priopćenju, u kojem piše i kako će se Rusija bespogovorno nastaviti boriti protiv dopinga u sportu.

Navodi se i da će se pomno istražiti svi detalji navedeni u izviješću. 

Više od tisuću ruskih sportaša koji su se natjecali u ljetnim, zimskim i paraolimpijskim sportovima sudjelovalo je ili je imalo koristi od prikrivanja pozitivnih dopinških testova pod okriljem države, objavila je u petak Svjetska antidopinška agencija (WADA) drugi dio izvješća kanadskog sportskog odvjetnika Richarda McLarena.

GER, 36. Hallenmeeting Hochsprung mit Musik Arnstadt

Sustavno prikrivanje dopinga

U tom drugom dijelu izneseno je više detalja o razrađenoj mreži dopinga uz znanje države u Rusiji.

U izvješću se navodi kako je postojalo sustavno prikrivanje pozitivnih rezultata koje je dorađeno do olimpijskih igara 2012. u Londonu, te na svjetskom atletskom prvenstvu 2013. i na zimskim olimpijskim igrama 2014. Sočiju i da je više od 30 sportova, uključujući i nogomet, bilo uključeno u prikrivanje pozitivnih doping rezultata.

U izvješću se navodi kako je tehnika zamjene uzoraka urina korištena u Sočiju postala redovita praksa moskovskog laboratorija koji je radio s vrhunskim sportašima.

Također McLaren kaže u svom izvješću da su četiri ruska osvajača zlatnih medalja iz Sočija imali uzorke urina s fiziološki nemogućim razinama soli, dok za 12 ruskih osvajača medalja postoje dokazi da su varali s bocama koje su sadržavale njihov uzorak urina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani