Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rusi su nadmašili Amerikance i postavili novi svjetski rekord...

Rusi su nadmašili Amerikance i postavili novi svjetski rekord...
1

Kliment Kolesnikov, Vladimir Morozov, Arina Surkova i Marija Kamenjeva osvojili su zlato u vremenu 1:36.22 minute te su za 18 stotinki nadmašili dosadašnji rekord američke štafete

VIDEO

Drugi dan Europskog prvenstva u plivanju u 25-metarskim bazenima u Glasgowu završio je svjetskim rekordom, kojeg je postavila mješovita štafeta Rusije na 4x50m mješovito.

Kliment Kolesnikov, Vladimir Morozov, Arina Surkova i Marija Kamenjeva osvojili su zlato u vremenu 1:36.22 minute te su za 18 stotinki nadmašili dosadašnji rekord američke štafete, koji je ostvaren prije godinu dana na SP u kineskom Hangzhou.

Srebro je pripalo štafeti Nizozemske (1:37.12), a bronca je otišla u Dansku (1:38.02).

Na 800m slobodno slavila je 20-godišnja Talijanka Simona Quadarella (8:10.30), koja je briljirala na ovogodišnjem SP u južnokorejskom Gwangjuu, kada je bila zlatna na 1.500m slobodno i srebrna na 800m slobodno. 

Francuskinja Melanie Henique osvojila je zlato na 50m leptir, plivajući u vremenu novog rekorda europskih prvenstava (24.56 sekunde).  Srebro je pripalo njenoj sunarodnjakinji Beryl Gastaldello (24.78), a broncu su podijelile Dankinje Emilie Beckmann i Jeanette Ottesen (25.15).

Litvanski plivač 24-godišnji Danas Rapšys osvojio je drugo zlato na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Glasgowu nakon što je u četvrtak pobijedio na 200m slobodno (1:41.12 minuta). Rapšys je dan ranije bio zlatni na 400m slobodno.  Srebro je osvojio Britanac Duncan Scott (1:41.42), a broncu Rus Mihail Vekoviščev (1:41.52)

I Nizozemac Arno Kamminga (24) došao je do druge medalje u Glasgowu. Nakon bronce na 50m prsno, on je na 200m prsno osvojio zlato (2:02.36 minute).  

Na 400m mješovito zlato je osvojio Britanac Max Litchfield (4:01.36 minute), a srebro je pripalo 16-godišnjem Rusu Ilji Borodinu (4:03.65), koji je isplivao novi državni rekord.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening