Obavijesti

Sport

Komentari 44

Rusi u šoku: Samo Klišina ide u Rio, ali ne pod zastavom Rusije

Rusi u šoku: Samo Klišina ide u Rio, ali ne pod zastavom Rusije
4

IAAF je odbio 135 zahtjeva ruskih atletičarki i atletičarima za nastup na Olimpijskim igrama! Rusi će biti bez predstavnika u Riju, nastupit će samo Darija Klišina, ali kao neutralna sportašica

VIDEO

Darija Klišina jedina je ruska atletičarka koja će moći nastupit na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ali ne pod ruskom zastavom, objavio je IAAF.

Athletics - Russian track and field championship

Ruski atletičari suspendirani su nakon što je otkriveno kako su ruske vlasti i atletski savez godinama skrivali, a u nekim slučajevima i potpomagali sustavno dopingiranje ruskih atletičarki i atletičara. Na Olimpijskim igrama u Londonu Rusija je bila druga po broju medalja iza SAD-a, a u Brazilu neće biti ni u statistikama. 

136 zahtjeva, odobrili im samo jedan

Ruske sportašice i sportaši na adresu IAAF-a poslali su 136 zahtjeva za nastupom na Olimpijskim igrama, ali uvažen je tek jedan, onaj skakčice u dalj Darije Klišine koja ima prebivalište u Sjedinjenim Američkim Državama.

- IAAF je odlučio da Klišina ispunjava poseban kriterij te da može sudjelovati na međunarodnim natjecanjima kao neutralan sportaš - stoji u priopćenju.

Žalba Sportskom sudu

Ruski atletski savez šokiran je ovom odlukom IAAF-a i najavio je žalbu Sportskom sudu u Lausanneu što će biti posljednja nada za Rusiju. CAS će odlučiti o ovoj žalbi samo dva tjedna prije početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

- Sve zahtjeve su odbili osim za Dariju. No borit ćemo se za prava naših sportaša. Idemo dalje na sud - potvrdila je Aleksandra Briljantova, vodeća u Ruskom olimpijskom odboru.

Među odbijenim zahtjevima bili su i oni svjetske rekorderke u skoku s motkom Jelene Isinbajeve te svjetskog prvaka na 110 metara s preponama Sergeja Šubenkova.

Isinbajeva: Slabi su i nemoćni

Jelena Isinbajeva nikad nije bila pozitivna na doping. Rekorderka i višestruka svjetska i olimpijska prvakinja duboko je razočarana što ne ide u Rio.

- IAAF je ovime pokazao slabost i nemoć u borbi protiv dopinga. Ovdje ne postoji presumpcija nevinosti. Ne mogu pokazati tko je u Rusiji čist, a tko nije pa su svima zabranili odlazak na Olimpijske igre - rekla je Isinbajeva.

- Ovo je neučinkovit način borbe protiv nečistoća u sportu. Ovime samo razaraju svjetsku atletiku. Bez Rusa na Igrama past će gledanost, to je loše i za sponzore i navijače koji nas žele gledati kako se natjećemo - dodala je Ruskinja.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu