Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruske atletičarke zbog dopinga ostale bez čak šest medalja!

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Uz prethodno izgubljeno srebro s OI u Pekingu, kopljašica Maria Abakumova ostala je bez naslova svjetske prvakinje iz 2011. godine te brončanog odličja sa SP-a 2009...

Ruskoj troskokašici i skakačici u dalj Tatjani Lebedjevoj te bacačici koplja Mariji Abakumovoj brisani su rezultati postignuti od kolovoza 2008. do kolovoza 2012. godine, zbog naknadno otkrivene uporabe nedopuštenih stimulativnih sredstava, te su izgubile tri medalje osvojene na svjetskim atletskim prvenstvima 2009. i 2011. godine, objavila je u srijedu Atletska jedinica za integritet. 

Lebedjeva je ostala bez svjetskog srebra u skoku u dalj sa SP-a 2009. godine, a prethodno je već izgubila dvije srebrne medalje sa OI u Pekingu, koje je osvojila u troskoku i skoku u dalj.

Uz prethodno izgubljeno srebro s OI u Pekingu, kopljašica Maria Abakumova ostala je bez naslova svjetske prvakinje iz 2011. godine te brončanog odličja sa SP-a 2009.

Ruski atletski savez još je uvijek pod suspenzijom, a pojedinim ruskim atletičarima i atletičarkama je omogućeno nastupanje na natjecanjima Međunarodnog atletskog saveza (IAAF), ali ne smiju isticati nacionalna obilježja.

Atletsku jedinicu za integritet prošle je godine ustanovio IAAF kako bi se distancirao od dopinških i korupcijskih skandala koji su posljednjih godina potresli svijet atletike.

 

VIDI OVO! Što vaš WC papir govori o vama?

Komentari (2)
  • Mrcvarenje ruskih sportaša. Ovo više nema smisla. Neka se vrati 100-struko onima koji vode hajku

    5. 9. 2018,   18:07
  • Sta im treba doping.????

    5. 9. 2018,   18:37