Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruski visaš: Svi u atletici uzimaju doping osim mene

None Foto: Pixsell

Prema mojim saznanjima, veliki prodor postići se može samo uz korištenje ultramodernih supstanci, tvrdi ruski skakač u vis Jaroslav Ribakov

Ruski atletičar Jaroslav Ribakov na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Berlinu napokon je osvojio veliko zlato u skoku u vis, a u dobroj je formi i što se tiče komunikacije s medijima. Ribakov je, naime, za Sovjetski Sport, mrtav-hladan ustvrdio kako se većina današnjih atletičara dopingira, a jedini čist je, zapravo, on sâm!
- Čini se da međunarodna zajednica žmiri na neke stvari jer ne želi dozvoliti da dopinški skandali dovedu do kolapsa atletike, ali i profesionalnog sporta uopće - izjavio je Ribakov. Posebno ga smetaju oni atletičari koji se pojave niotkuda, osvoje veliki naslov i potom nestanu sa scene.
- Naravno da su neki uhvaćeni u dopingu, ali obično su to sportaši koji nikoga ne zanimaju. A prema mojim saznanjima, veliki prodor se može postići samo uz korištenje ultramodernih supstanci. A njih si nitko ne može priuštiti bez potpore ozbiljnih financijskih struktura - iznio je ozbiljne optužbe 28-godišnji Ribakov.
- Teško se natjecati protiv ljudi koji koriste zabranjena sredstva, ali doping im nije jamstvo pobjede. Jer ako ih se ne može pobijediti fizički, može psihički - dodao je svjetski prvak, a onda na novinarsko pitanje o tome tko bi ostao u atletici da se kazne svi koji koriste doping, arogantno zaključio:
- Ja!

Komentari (1)
  • kako je on dobar...jedini on ne uzima doping HAHAHA

    25. 8. 2009,   20:39