Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ruskinja Trusova (13) mijenja iz temelja umjetničko klizanje

Ruskinja Trusova (13) mijenja iz temelja umjetničko klizanje
1

Svjetska juniorska pobjednica druga je žena koja je skočila četverostruki skok na natjecanju, a još ni nije žena. Prva je u povijesti kojoj je uspjelo skočiti dva četverostruka i još za njih dobiti dodatne ocjene za izvedbu

VIDEO

Nakon 15-godišnje Aline Zagitove, koja je osvojila Olimpijsko zlato, svijet umjetničkog klizanja još jednom su iz temelja protresli Rusi i to na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je u bugarskoj Sofiji završilo u nedjelju, 11. ožujka. 

Aleksandra Trusova, samo 148 centimetara visoka 13-godišnjakinja, premoćno je osvojila zlato i postala prva klizačica koja je skočila dva četverostruka skoka u slobodnom programu.

Obično su oni sinonim za muško klizanje, a Trusova je tek druga žena na svijetu koja je uopće skočila cijeli, čisti četverostruki skok na natjecanju. Japanki Miki Ando to je uspjelo 2002. na Junior Grand Prix Finalu. 

POGLEDAJTE VIDEO

 

Naša Hana bez finala

Najmlađa svjetska juniorska prvakinja, s ukupnim rezultatom 225.25, bila bi četvrta u Pyeongchangu, no do 2020. ne smije se natjecati na seniorskim natjecanjima.

Trusovu trenira isti trenerski tim kao i aktualnu olimpijsku pobjednicu Zagitovu - Eteri Tutberidze i Sergei Dudakov. Iz istog tima je i juniorska svjetska  viceprvakinja Alena Kostornaia, koja je za Trusovom zaostala 18 bodova. 

Naša predstavnica Hana Cvijanović nije se uspjela plasirati u finale. Nakon kratkog programa bila je 36., a u finale idu 24. Ipak, talentiranu 15-godišnjakinju od finala je dijelilo samo pet bodova.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''