Obavijesti

Sport

Komentari 15

S 14 postao otac, jedna noga mu je kraća, ali zabija kao lud

S 14 postao otac, jedna noga mu je kraća, ali zabija kao lud
4

Kad se rodilo drugo dijete rekao sam si: 'OK, sad moraš uspjeti, moraš postati profesionalac'. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moji klinci imaju ono što ja nisam imao, rekao je Wesley

VIDEO

Brazilski napadač Wesley Moraes (22) ljetos je za 25 milijuna eura preselio iz Club Bruggea u Aston Villu. Oborila je time Villa rekord ulaznih transfera, a igrač je dočekan s malo skepse. 

Ipak, oduševio je i dokazao da je pravo pojačanje. U osam utakmica u Premiershipu zabio je četiri gola uz jednu asistenciju. Sad je zvijezda, iako je imao težak život...

Premier League - Norwich City v Aston Villa

Već s 14 godina dobio je sina, a to mu je pomoglo da brže sazre. Natjeralo ga je to da još brže izbori životnu i financijsku egzistenciju, a shvatio je da to može jedino kroz ono u čemu je najbolji - kroz nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam mlad, haha. Zalomilo se dijete - počeo je Wesley kroz smijeh pa prepričao kako mu je bilo trenirati u Atletico Madridu u kojem ipak nije uspio izboriti ugovor.

- Pomalo sam se bojao Diega Coste, Mirande i Raula Garcije. Bio sam dijete tada, ali bilo je nevjerojatno. 

Wesleyjev otac preminuo je kad mu je bilo devet godina.

- Bilo je teško jer smo ostali moja braća, mama i ja. Majka je radila i nije joj bilo teško uzdržavati nekoliko djece. Kad god završim trening nazovem je, ona je učinila sve kako bi postao igrač - rekao je emotivni Wesley.

Drugo dijete dobio je već sa 16 godina.

- Kad se rodilo drugo dijete rekao sam si: 'OK, sad moraš uspjeti, moraš postati profesionalac'. Učinio sam sve da postanem igrač, da zarađujem i da moji klinci imaju ono što ja nisam imao - rekao je Moraes koji je danas idol u očima navijača Aston Ville.

Wesley se dugo lomio. Nije imao 'veze i vezice' kako bi uspio u nogometu. U jednom trenutku skoro je odustao, razmišljao da nađe posao...

- Išao sam u Francusku, pa u Slovačku, promijenio šest timova, ali nitko me nije htio. Ipak, dali su mi priliku u Trenčinu. Bilo mi je teško prvih nekoliko tjedana jer je bilo jako hladno. snijeg je padao prva tri mjeseca. Došao sam iz Brazila i nikako nisam mogao shvatiti zašto su temperature tako niske. 

Wesley je, neupitno, oduvijek imao veliko znanje. Ipak, bilo mu je malo teže jer je imao veliki fizički hendikep. Desna noga mu je gotovo tri centimetra kraća od lijeve. Sličan problem imao je ponajveći brazilski nogometaš svih vremena, Garrincha.

- Navikao sam se. Otkad znam za to, ne osjećam nikakve bolove. Valjda mi nikad neće smetati - završio je brazilski napadač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida