Obavijesti

Sport

Komentari 50

VIDEO Ovako mama Stepančić gleda 'kauboje': Ludo navijam!

VIDEO Ovako mama Stepančić gleda 'kauboje': Ludo navijam!
22

Svira klavir, bio je nogometni golman, sudjelovao na natjecanju iz povijesti... Da ne igra rukomet, bio bi povjesničar ili arhitekt, rekla nam je majka Ankica Stepančić

VIDEO

Utakmice najradije gledam sama u miru, pa je tako i ovog puta. Iako imam poziva prijatelja da zajedno gledamo našeg Luku, ipak te napete trenutke volim proživljavati sama, priznala je Ankica Stepančić (59), majka reprezentativca Luke Stepančića.

Djetinjstvo je Luka proveo u rodnom Labinu u koji se uvijek rado vraća. Kada god je blizu tunela Učka, Luki srce zaigra jer dolazi u rodnu Istru, a nakon svake utakmice čuje se s majkom koja mu je velika podrška.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44

Tata bivši nogometaš

Osim što je dobar sportaš, Luka je i odličan glazbenik koji dobro pjeva i svira klavir te je završio osnovnu glazbenu školu.Tako je trebalo biti obzirom da je u njihovoj kući uvijek glazba bitan faktor, posebice jer majka Ankica predaje glazbenu kulturu u labinskoj školi. Lukina mama pjeva, svira i predaje punih 35 godina pa je logično bilo da se i Luka u početku baci u glazbene vode.

Međutim otac, bivši nogometaš koji je igrao u Raši ga je uveo u svijet sporta te ga je još kao dječaka vodio na utakmice. Kao beba Luka je bio divan i kako majka kaže,miran dječačić koji bi samo gledao i promatrao svijet oko sebe.

Već sa 3-4 godine postao je pravi "nestaško" pa su roditelji dali sve od sebe da ga upišu na nekoliko sportova kako bi višak energije dobro iskoristio na terenu.

Išao je na natjecanje iz povijesti

- Iako je završio osnovnu glazbenu školu za klavir, sport ga je puno više privukao. Osim nogometa, trenirao je budokai, a obožavao je i biciklizam. Počeo je trenirati nogomet u NK Rudar u Labinu, kao golman. Bio je i kao dijete pomalo punašan. Uvijek se smijemo zajedno kada se sjetimo priče kako je uopće otišao u rukomet. Otac mu je jednom prilikom rekao da mu je bolje ići trenirati dvoranski sport, jer što će kao nogometaš trenirati vani po snijegu i kiši - odala je mama.

U četvrtom razredu osnovne škole Luka se "prebacio" na mali rukomet, također u labinskom "Rudaru" i tu je sve krenulo malo ozbiljnije. Bio je odličan učenik koji je uvijek rado ispunjavao sve školske obaveze i ništa mu nije bio problem.

Velika ljubav pored sporta i glazbe mu je povijest.

- Čak je u školi išao i na nekoliko natjecanja iz povijesti jer ju je obožavao iščitavati. Sve ga je zanimalo. Kasnije je upisao gimnaziju a nakon završenog trećeg razreda, u četvrti je krenuo u zagrebačku sportsku gimnaziju. Međutim, da nije sportaš Luka bi zasigurno bio ili povjesničar ili arhitekt, jer obožava i arhitekturu. U Zagrebu je počeo u RK Zagreb gdje su jako dobro brinuli o njemu i njegovim potrebama. Rano se osamostalio i rano sazrio, vjerojatno zbog brojnih putovanja, a i danas je jako ozbiljan. Međutim, Luka je veliki emotivac kojeg izrazito boli nepravda. Kada je doma, rado sluša glazbu i zapjeva,a posebno voli Olivera i Gibonnija - kazala je majka Ankica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Obožava istarsku kuhinju, posebno nonine krafe koje su tradicionalno labinsko jelo, fuže i njoke, i voli svoju Istru te prijatelje iz djetinjstva. Majka kaže da je sa svima ostao u dobrim odnosima, i kada god dođe uspije se naći s "ekipom iz škole".

- Ja sam majka pa mi je teško govoriti, ali moji prijatelji kažu da je Luka izrazito jednostavan, pristupačan i drag te da mu slava nije udarila u glavu - ispričala je.

S njom se Luka čuje svaki dan, a mama kaže da voli biti obzirna i nenametljiva te mu prije utakmice pošalje SMS poruku s podrškom.

- Nakon utakmice se gotovo uvijek čujemo. Svaku utakmicu sam nervozna i napeta pa ih volim gledati u miru, sama. Kada padne na terenu, strepim i čekam da se digne, da vidim da je sve u redu - kazala je Lukina mama.

Pokretanje videa...

01:20

🛩 Delegacija 🇭🇷 sretno je stigla u 🇸🇪🤗

Objavljuje Hrvatski rukometni savezČetvrtak, 23. siječnja 2020.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović