Obavijesti

Sport

Komentari 17

Sa Šterbikom idu na Francuze! Španjolci vratili legendu na gol

Sa Šterbikom idu na Francuze! Španjolci vratili legendu na gol
3

Nakon što se ozlijedio De Vargas, španjolski izbornik Jordi Ribera pozvao je Arpada Šterbika, koji se vraća u reprezentaciju prvi put nakon dvije godine i Eura u Poljskoj. Španjolska i Francuska igraju u petak

VIDEO

Puno se toga treba posložiti ako želite dobiti Francusku, jedan od važnih faktora za to je i golman pa su Španjolci vratili legendarnog Arpada Šterbika (38), Srbina mađarskog podrijetla koji ima španjolsku putovnicu. 

Šterbik je jedan od najboljih golmana svih vremena, s reprezentacijom bivše Jugoslavije ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava. Najveće uspjehe u klupskoj karijeri imao je igrajući za mađarske i španjolske klubove, Veszprem, Ciudad Real, Atletico i Barcelonu.

Stigao kod Mirka Alilovića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ima tri naslova prvaka Mađarske i dva kupa, tri naslova prvaka Španjolske i naslov u španjolskom superkupu, osvojio je i Ligu prvaka. Pred kraj prošle sezone dogovorio je prelazak iz Vardara u Veszprem, za koji je potpisao do 2020. i u kojem brani i Mirko Alilović.

Španjolci su pobijedili Njemačku 31-27 u ključnoj utakmici za polufinale i osigurali su drugo mjesto u varaždinskoj skupini rukometnog Eura. To im je za protivnika u polufinalu donijelo Francusku (petak 18,15 sati), a nakon što se ozlijedio De Vargas, španjolski izbornik Jordi Ribera pozvao je Šterbika, koji se vraća u reprezentaciju prvi put nakon dvije godine i Eura u Poljskoj.

'Morat ćemo biti savršeni'

Šterbik i Rodrigo Corrales bit će španjolski golmanski duo za Francuze u zagrebačkoj Areni. Nemamo samo mi problema sa strašnom Francuskom, Španjolce su 'tricolori' pobjeđivali na prethodna tri natjecanja.

- Oni su šampioni svega, rukometna velesila koja je uvijek favorit. No možemo ih iznenaditi. Imamo ogroman motiv da se suprotstavimo najboljoj reprezentaciji svijeta i pokušamo je pobijediti. To bi bilo spektakularno - rekao je Julen Aguinagalde i dodao:

- Ali da bismo to uspjelo, moramo odigrati savršenu utakmicu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke