Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sablić preporodio Široki: Prošli smo trnovit put do ovog trofeja

Sablić preporodio Široki: Prošli smo trnovit put do ovog trofeja
5

Trebali smo u prvoj utakmici riješiti prolaz, nema veze, na koncu se piše samo da smo ostvarili cilj, uzeli trofej nakon pet godina i izborili plasman u Europu, rekao je Goran Sablić nakon osvojenog kupa sa Širokim

VIDEO

Nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca Široki je na Pecari slavio protiv Sarajeva i osvojio kup Bosne i Hercegovine, prvi seniorski trofej u karijeri mladog trenera Gorana Sablića, kojem mnogi proriču lijepu karijeru, čak i bolju od one igračke.

Utakmica na Pecari bila je otvorena od prve do zadnje minute. Široki je iz prve utakmice iz Sarajeva donio prednost od 1-0, danima se gradom širila euforija, pa je sve to, u kombinaciji s krcatim tribinama, stvorilo veliki pritisak na domaće igrače. Gosti iz Sarajeva bili su opasniji, uspjeli su anulirati prednost Širokog, no u ruletu kaznenih udaraca domaći igrači imali su čvršće živce. Nije ih omeo ni promašeni kazneni udaraca inače uvijek sigurnog Ivana Krstanovića u prvoj seriji.

- Presretan sam, s obzirom na situaciji u kakvoj smo cijele sezone ovo je veliki uspjeh. Maksimalni fokus dali smo na kup, gledajući širu sliku apsolutno smo ga zaslužili jer smo prošli sve najjače protivnike, Slobodu, Zrinjski, Željezničar i na koncu u finalu Sarajevo - kazao je Goran Sablić, kojem u radu asistira bivši suigrač iz Hajduka Mirko Hrgović.

Pokretanje videa...

00:59

Od prve je minute bilo vidljivo da su Širokobriježani pod velikim pritiskom.

- Trebali smo u prvoj utakmici riješiti prolaz, nema veze, na koncu se piše samo da smo ostvarili cilj, uzeli trofej nakon pet godina i izborili plasman u Europu. Presretan sam, kad se sjetim svog dolaska, stanja momčadi koju sam zatekao... Prošli smo trnovit put, puno rada je za nama, puno odricanja, momcima svaka čast, čestitam i njima i fantastičnoj publici, zaslužili su trofej.

Široki je pod Sablićem doživio preporod, a nekoliko lošijih prvenstvenih rezultata plod su koncentracije na kup.

- Sve smo bacili na kartu kupa, maksimalno smo se dali za to natjecanje i prvenstvo je palo u drugi plan. Ostalo nam je još dva kola, nakon toga sjest ćemo s upravom i vidjeti što i kako dalje. Nadam se da ćemo napraviti  kvalitetan plan, dobro izanalizirati momčad, te da ćemo krenuti u sezonu pripremljeni. Ovo je prvi trofej Širokog nakon pet godina, nije se bilo lako vratiti jer smo imali jako puno problema. Ja sam četvrti trener ove sezone, tu je i nova uprava, bilo je dosta turbulencija i sve se to osjetilo na rezultatima i igrama. Na sreću, sve se poklopilo i na koncu smo osvojili trofej i izborili Europu - kaže Sablić, čija je momčad spoj iskusnih igrača poput Krstanovića, Pandže, Barišića, te nekoliko vrlo zanimljivih mladih igrača koji dobivaju sve više prilika.

- Mi smo najstarija momčad, imamo i prekaljenih kvalitetnih igrača, ali i nekoliko dobrih mladih koji imaju idealne uvjete za razvoj. Ovo je teška i specifična liga, jako dobra za mlade igrače, kojima volim davati priliku, jer mladi igrači nose novu energiju, polet i dječačko samopouzdanje.

Sablić i u Širokom prati sve što se događa u HNL-u, pa tako i rasplet borbe za vrh i opstanak.

- Rijeka je bila najbolja ove sezone, imala je kontinuitet i vjerujem da će zasluženo osvojiti naslov prvaka. Dinamo je bio nestabilan, promjenjiv, Hajduk je isto imao dosta oscilacija, koliko vidim pred kraj sezone su se posložili i izgledaju sve bolje, volio bih da na koncu osvoje to treće mjesto. Na dnu će biti neizvjesno do samoga kraja, stanje u mom bivšem klubu Splitu nije idealno, ali imaju kvalitetu za Prvu ligu. Momčadi je jako teško, no ja im od srca želim da ostvare kvalifikacije i opstanak - zaključio je Sablić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz