Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Sad objavljujem - cilj Rijeke je šesto mjesto sljedeće sezone'

'Sad objavljujem - cilj Rijeke je šesto mjesto sljedeće sezone'
7

Opet smo sjeli s navijačima, ja ne mogu biti predsjednik i Ultras. A oni ne mogu biti ultrasi i voditi klub. Ni meni se, kao navijaču, nekada ne sviđaju moje odluke, ali moram ih donositi zbog kluba, rekao je Mišković

VIDEO

Dan prije Superkupa u Kranjsku Goru došli su Damir i Snježana Mišković.

Predsjednik je, kao i obično, u roku odmah bio okružen brojnim predstavnicima medija.

- Za ovu sezonu budžet će biti 12 milijuna eura, nadam se da ćemo uspjeti stati u taj okvir. Prodavat ćemo i na ovom mercatu, naravno. Zato što moramo i tako je svih ovih godina - pričao je Mišković u mirnom ambijentu terase hotela Kompas u predivnoj Kranjskoj Gori.

- Ciljevi su uvijek isti, što dalje otići u Europi i Kupu, a u prvenstvu ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Ali kad god kažem da nam je cilj europska pozicija, a da ćemo ako se ukaže prilika pokušati uzeti i naslov onda mi se to obije o glavu napisima: 'Nisu prvi, a rekli su da idu na naslov' tako da... Sad objavljujem; cilj je šesto mjesto, a ako budemo 5. onda smo u Europi i to je čudo! - smijao se Mišković.

- Vrhunska je stvar što dva kluba idu u Ligu prvaka od 2020. U Zagrebu se za nogometne klubove daje 30-40 milijuna kuna, a u PG županijskom savezu budžet je 650 tisuća od čega Rijeka dobije: nula kuna. Ne da ne dobijemo ništa nego i damo 150.000 kuna u taj proračun!

Problem sa dijelom navijača ostaje.

- Navijači nam trebaju, opet smo sjeli s njima, ali ja ne mogu biti predsjednik i Ultras. A oni ne mogu biti ultrasi i voditi klub. Ni meni se, kao navijaču, nekada ne sviđaju moje vlastite odluke, ali moram ih donositi zbog kluba jer klub mora živjeti i funkcionirati.

Prijelazni rok zasad gotovo bez ijednog dolaska i(li) odlaska...

- Kako nismo doveli igrača?! Pa skoro milijun za Čolaka, novi ugovor Gorgonu, novi ugovor Prskalu, prinova Babić. Doveli smo četiri, a 2-3 dokazano sjajna igrača. Nije dovođenje igrača samo ako se plaća odšteta.

Natezanje između HNS-a i Hajduka?

- Ne bih tu jako puno komentirao. Ne trebaju nam strani suci, moramo sami poboljšati svaki segment našeg nogometa pa i taj sudački dio. A za reprezentaciju je odlučeno da igra u cijeloj Hrvatskoj.

Osijek se pojačava, mogla bi biti jako zanimljiva Liga 10.

- To što se Osijek pojačava, to je fantastično! Treba nam barem pet jakih klubova. Ali najveći i stalni problem je sustavno financiranje klubova. Ne samo u nogometu nego općenito u hrvatskom sportu, toga n-e-m-a. Ako ne prodaš kojeg igrača, gotov si. I zato je ponuđena ona opatijska inicijativa. Ako nema novaca onda nećemo opstati! Ista priča je i s Udrugom prvoligaša. Čemu sastančenja ako nemamo love i ne možemo ništa promijeniti? Onda samo gubimo vrijeme, a samo postojanje Udruge gubi smisao.

U Rijeci osim Rujevice je kao u ostatku Hrvatske.

- Ideja 'Zajedno smo Rijeka' bila je osmišljena za cijeli riječki sport. Npr. pretplata za Rijeku vrijedi i za Primorje, Zamet... I obrnuto. Ali nije prošlo.

Mišković je sa Davidom Kastelicom, predsjednikom Uprave glavnom Rijekinog sponzora Sava osiguranja, potpisao novi četverogodišnji ugovor o suradnji.

Uletio je moderatoru u riječ, smijući se:

- OK, 'ajmo sad potpisati, da se ne predomisle... Ovo je sjajna suradnja, ugovor produžujemo prije nego je aktualni uopće istekao - komentirao je Mišković, a Kastelic pojasnio:

- Ova duga i uspješna suradnja s Rijekom rođena je na jednostavnim premisama. Što je najpopularnije u Hrvatskoj? Nogomet. Tko je u hrvatskom nogometu uspješan? Rijeka! - rekao je David Kastelic.

Bijeli su u Kranjskoj Gori predstavili i nove dresove svojeg tehničkog sponzora Joma. Ove sezone sa zlatnim detaljima, te starim klupskim motom 'Krepat ma ne molat' ušivenim sa unutarnje strane dresa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda