Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sad slijedi pravo slavlje: Prvaci se s trofejom vratili u Madrid!

None Foto: AFP/Pixsell 18

Novi stari europski prvak Španjolska u ponedjeljak u popodnevnim satima sletjela je u Madrid u kojem će prodefilirati ulicama grada. Očekuje se zabava do dugo u noć

Španjolska nogometna reprezentacija vratila se s trofejem europskog prvaka u Madrid, gdje ju je dočekala razdragana gomila vjernih navijača.

Kapetan "furije" Iker Casillas je ponosno s trofejem pobjednika Europskog prvenstva, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini, zajedno s izbornikom Vicenteom del Bosqueom prvi izašao iz zrakopolova kompanije Iberia na kojoj je stajao natpis "Ponosni smo na svoju nacionalnu momčad". Podsjetimo, Španjolska je furiozno protutnjala kroz finale Eura pregazivši Italiju s glatkih 4-0.

Reprezentativce danas još očekuje sastanak sa španjolskim kraljem Juanom Carlosom, a nakon toga parada na otvorenom autobusu, koji će prolaziti kroz centar Madrida gdje se očekuje nekoliko desetaka tisuća navijača.

Španjolska je obranom naslova iz 2008. godine postala prva reprezentacija u povijesti koja je na tri uzastopna velika natjecanja (Europska i Svjetska prvenstva) uzela naslov pobjednika. Tim su naslovom barem nakratko utažili tugu i gnjev nezadovoljnih građana čija nezaposlenost iznosi 25 posto.

Nekoliko španjolskih novina je na današnji dan (ponedjeljak) objavilo karikature na kojima su izbornik i neki od igrača u odijelima, te se nalaze u ulozi političara.

"Rješenje naših problema: Del Bosque – premijer, igrači – njegovi ministri", piše u El Mundu.

'Mama Silvia' čuva pokal europskog prvaka

Silvia Dorschnerova Weis, španjolska državljanka njemačko-češkog porijekla, dobila je u zadatak paziti na trofej europskih prvaka koji su u nedjelju u Kijevu osvojili španjolski nogometaši.

Gospođa u zrelim godinama dugi je niz godina omiljeni član stručnog stožera španjolske nacionalne momčadi. Svi je igrači odmilja zovu mama. U tamošnjemu je nogometnom savezu (RFEF) zaposlena od 1982. godine.

- "Mama Silvia" je naša Katica za sve. Da je nema, trebalo bi je izmisliti - izjavio je za El Pais Fernando Hierro bivši reperezentativac i donedavno sportski direktor najbolje svjetske reprezentacije.

Dorschnerova Weis rođena je u braku oca Čeha i majke Njemice. Govori tečno njemački, španjolski, engleski, francuski i češki jezik.

Tijekom samog natjecanja u Poljskoj i Ukrajini najlakše je se moglo uočiti pri komunikaciji s četvrtim sucima, kojima bi redovito predavala prijavu s izmjenama koje je radio izbornik Vicente del Bosque.

Komentari (20)
  • Stvarno, nitko kao Španjolci!

    2. 7. 2012,   19:27
  • CAMPIONES España!! :)

    2. 7. 2012,   21:15
  • dobro je reko fabregas za sveznalice nogometa da ne znaju uopće šta je nogomet i točka.

    2. 7. 2012,   22:07