Obavijesti

Sport

Komentari 63

'Said me iritira, pao je čak 17 puta i izborio samo četiri faula'

'Said me iritira, pao je čak 17 puta i izborio samo četiri faula'
1

Jedan od problema Dinamove igre je selekcija igrača. Imaju šest veznjaka koji vole da im je lopta u nogama i ne vole šesnaesterac. Problem je i energija unutar momčadi, kaže Pletikosa

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Stipe Pletikosa analizirao je proteklo kolo HNL-a u emisiji Stadion Hrvatske televizije. Najveću pozornost izazvao je Jadranski derbi na Poljudu, koji je završio remijem Hajduka i Rijeke (1-1).

- Mislim da je to bila tvrda utakmica s puno duela i velikom energetskom potrošnjom. Uzrok tome su visoko postavljene obrane Imala je utjecaj i težina utakmice, borba za drugo mjesto. Pa 95 posto posjeda lopte golmani su se odlučivali na duga ispucavanja jer nisu htjeli početi graditi igru.

Pletikosa je progovorio o problemima koje vidi kod momčadi Željka Kopića.

- Hajduk ima problema s igrom između linija. Ne vidim tu igrača koji bi ih mogao povezati. Zato je Kopić išao s visokim pritiskom. Caktaš bi trebao tu biti kreator, kao što je Bradarić u Rijeci, ali ne vidim da je ispunio ta očekivanja.

'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'
'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'

- Said me pomalo iritira s tim padanjem, na njega se puno forsira. Izbrojao sam da je 17 puta pao tijekom utakmice, a samo četiri puta iznudio je faul, pri čemu je on triput napravio faul u napadu. Pa sad izbrojite koliko je Hajduk mogao imati opasnih napada.

Matjaž Kek rekao je nakon utakmice da se "sad dobro vidjelo koji igrač ima muda", a Pletikosa smatra da je on kritizirao Domagoja Pavičića.

- Od njega očekujem da potvrdi ono što je. Ima kvalitetu primanja lopte u okretu, kad mu igrač dolazi ususret. Loptu udara drugačije od ostalih. Počeo je na proljeće pokazivati ono što od njega očekujemo. On se nije dobro snašao bez obzira na asistenciju Čolaku i Kekove riječi odnosile su se na njega. Kek je autokrat i od skauta želi da mu dovede igrače jake u duelu koji su odgovorni. Ta izjava poslije utakmice ima bitno značenje jer će se igrači u njima moći prepoznati.

Nižić ga je impresionirao

Istaknuo je i dvojicu igrača koji su zavrijedili pozitivnu ocjenu.

- Nižić me impresionirao. Zapanjujuće s kojom je on energijom odigrao utakmicu s obzirom na jet lag i utakmicu u Americi. Zatvarao je prostore, bio jako dobar u igri glavom, sačuvao je loptu i doveo je momčad do otvaranja igre kako je potrebno. Bio je kapetan i lider. Reprezentacija je san svakog igrača, a on iz utakmice u utakmicu igra sve bolje

- Sluga je obranio nekoliko teških lopti, imao je nekoliko dobrih istrčavanja. Pokazao je hrabrost, čitao igru izvan šesnaesterca i imao dvije ključne obrane u završnici. Kek je htio poslati igračima poruku da ih očekuje slična utakmica koju će moći dobiti samo karakterno

Pletikosa nije zadovoljan suđenjem Igora Pajača.

- Mislim da se bojao pogreške i da je situacija oko Ismajlija (kad mu nije pokazao drugi žuti, op.a.) išla u tom smjeru - zaključio je.

Dinamo ima previše istih igrača

Dinamo je u Zaprešiću odigrao samo 0-0 kod Intera.

- Dinamo napada s tri, eventualno četiri igrača i to je premalo da se pobijedi momčad poput Intera, koja je iznimno koncentrirana i ima timski duh. To se vidjelo najbolje po igri stopera Komorskog i Grgića.

- Jedan od problema Dinamove igre je selekcija igrača. Imaju šest veznjaka koji vole da im je lopta u nogama i ne vole šesnaesterac. Problem je i energija unutar momčadi. Osim Ademija i Gavranovića, nisam vidio igrača koji grize i koji želi pobijediti. S tim će se Jurčević morati nositi uoči Kupa.

Dinamo napadački nije djelovao posebno opasno.

- Sad se mogu vidjeti posljedice te selekcije igrača. Nemaju krilnih igrača, sad se vidi koliko im nedostaje Junior Fernandes koji bi ovakve situacije kao poput Intera brzo rješavali.

- Osijek? Veseli me kad vidim da se neke stvari s treninga primjenjuju na utakmicama. Vesele me te dijagonalne lopte i igra preko bekova - rekao je Stipe Pletikosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica