Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sala će biti isplaćen: Sad nije vrijeme za posao, platit ćemo

None Foto: Stephane Mahe

Argentinski napadač Emiliano Sala je prešao u Wales za 17 milijuna eura, a do 26. siječnja francuski je klub trebao primiti prvu od tri rata isplate (oko šest milijuna eura). Velšanima su sada dali rok od deset dana

I prije nego što je pronađeno tijelo izvučeno s morskog dna, Nantes je upozorio Cardiff da je probio rok u kojem je trebao isplatiti novac za nestalog Emiliana Salu.

Argentinski napadač je prešao u Wales za rekordnih 17 milijuna eura, a do 26. siječnja francuski je klub trebao primiti prvu od tri rata isplate (oko šest milijuna eura).

BEZ MILOSTI Nemilosrdni biznis: Sala nije pronađen, a Nantes traži novac

Nantes je tražio da mu se novac uplati u roku od deset dana, a u protivnom prijeti sudom. Iako zakonski imaju puno pravo na ovakav potez, teško je fokusirati se samo na posao i financije, a isključiti tragediju koja se dogodila.

Sada se oglasio i Cardiff koji je poručio da će novac uplatiti, ali tek kada se rasvijetli čitav slučaj oko Sale.

Cardiff nikada nije rekao da neće isplatiti Salin transfer

- Situacija je osjetljiva, ali mogu potvrditi da je Nantes u pravu. Iskreno, ne bih puno više o tome govorio. Najbitniji razlog zbog kojeg još uvijek nismo uplatili novac je taj što tijelo još uvijek nije identificirano. Moramo ispoštovati obitelj. Prerano je za takve stvari. Platit ćemo kada bude vrijeme za to. Cardiff nikada nije rekao da neće uplatiti novac - poručio je predsjednik velškog kluba Mehmet Dalman.

DRUGO TIJELO SE TRAŽI Izvukli tijelo iz olupine aviona, još se ne zna je li Sala ili pilot

Cardiff će novac za Salu namiriti od osiguranja, ali još uvijek obitelji Sala mora isplatiti određeni broj plaća igrača koje osiguranje ne pokriva. Nantes im je poslao i službenu obavijest o kašnjenju uplate, uz napomenu kako mu je dao dovoljno vremena da dovede svoj posao u normalu i da je vrijeme da se ugovor ispoštuje.

Komentari (5)
  • Nantes ima puno pravo na transfer i zahtjevat novac jer je taj transfer u konačnici i razlog njegovog nestanka.

    7. 2. 2019,   14:52
  • kao da nemaju knjigovožu, racunovođu i jos vjerojatno 50 ljudi koji se bave financijama. Sta jel sad i cilom Cardifu kasne place?? Jer ocito je nemoguce da se uplate ikome novci dok se ne pronađe tijelo nesretnog Sale, ukoliko je poginuo, valja se nadati do kraja.

    7. 2. 2019,   13:31
  • eto šta je nogomet postao. created by the poor ,destroyed by the rich..

    7. 2. 2019,   13:22