Obavijesti

Sport

Komentari 90

Rusi sredili Egipat i stigli blizu prolaska u osminu finala SP-a

Rusi sredili Egipat i stigli blizu prolaska u osminu finala SP-a
10

Završila je prva utakmica drugog kruga Svjetskog prvenstva, a Rusi su s uvjerljivih 3-1 svladali Egipat. Rusija je ovom pobjedom došla na korak do plasmana u osminu finala...

VIDEO

Rusija je u prvoj utakmici drugog kruga s uvjerljivih 3-1 slavila protiv nemoćnog Egipta. Iako se u prvom poluvremenu činilo kako će utakmica završiti bez golova, to se ipak nije dogodilo.

Već u samom početku drugog dijela egipatski branič Fathy nes(p)retno je zabio u svoju mrežu i tako doveo Ruse u vodstvo. Nakon tog gola Rusi su ubacili u brzinu više i dodali još dva u razmaku od tri minute.

Najprije je Čerišev zabio za 2-0 nakon sjajne akcije te se tim golom izjednačio s Cristianom Ronaldom na prvom mjestu liste strijelaca, a potom je Dzyuba zabio za 3-0. 

CR najbolji igrač prvoga kola, a u udarnih 11 nigerijski pehist...
CR najbolji igrač prvoga kola, a u udarnih 11 nigerijski pehist...

Rusi su i dalje nastavili s napadanjem, ali sljedeći gol pripao je Egiptu i njihovom najboljem igraču - Mohamedu Salahu. Naime, jedan ruski igrač faulirao je Salaha na samoj liniji 16 metara, a sudac dosudio slobodni udarac.

Nakon žustrih protesta Egipćana, VAR je ipak dosudio penal, a odgovornost izvođenja penala preuzeo je sam Salaha i sigurnim udarcem zabio utješni gol za svoju reprezentaciju. 

Salah je tim golom postao tek teći egipatski igrač koji je zabio gol na Svjetskim prvenstvima, a prije njega su to učinili Abdelrahman Fawzi (1934.) i Magdy Abed El Ghani (1990.).

Ovom pobjedom Rusi su se odvojili Urugvaju na tri boda, ali Urugvajci tek trebaju odigrati utakmicu protiv Saudijske Arabije u kojoj su izrazito veliki favorit. 

Osim što se trenutno nalaze na prvom mjestu, Rusi su došli na mali korak od plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva. Jedino ih čudo sada može izbaciti iz osmine finala. 

Rezultati by SofaScore

A to čudo leži u tome da Saudijska Arabija mora pobijediti Urugvaj, a potom Urugvaj u zadnjem kolu Rusiju uz to da Saudijci pobijede protiv Egipta.

Također trebamo spomenuti kako su Rusi s ovih osam zabijenih golova u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva izjednačili rekord Italije koja je također kao domaćin zabila osam golova u prve dvije utakmice još davne 1934. godine.

Osim toga što su izjednačili rekord, Rusi su s ovih osam zabijenih golova u dvije utakmice zabili jednak broj golova kao i Španjolci 2010. godine kada su postali svjetski prvaci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske