Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šamanić: Pa trebam umrijeti da bih dobio slobodno bacanje

Šamanić: Pa trebam umrijeti da bih dobio slobodno bacanje
1

Istina, puno se igra jedan na jedan te nema tu previše timske igre, ali Razvojna liga je fizički nevjerojatna. Svi su u punoj spremi, a većina igrača brza je i iznimno atletična, otkriva 19-godišnjak

VIDEO

Luka Šamanić (19) u lipnju je izabran kao 19. izbor na ovogodišnjem NBA draftu. Izabrali su ga San Antonio Spursi, a trenutačno igra za njihovu razvojnu momčad - Austin Spurse, gdje je poslan zajedno s ostalim rookiejima poput Keldona Johnsona. 

Zagrebački talent zasad igra prilično dobro, zabija oko 15-ak poena po utakmici s osam uhvaćenih skokova, a za Hoopster je otkrio kako Razvojna liga nije nimalo lako natjecanje:

- Istina, puno se igra jedan na jedan te nema tu previše timske igre, ali Razvojna liga je fizički nevjerojatna. Svi su u punoj spremi, a većina igrača brza je i iznimno atletična. Faulovi? Gotovo da se i ne sviraju… Trebaš umrijeti da dobiješ slobodno bacanje - šaljivo je otkrio Luka.

Pokretanje videa...

Luka Šamanić u Spursima 00:15

Ono što iznenađuje je da Šamanić nema popodnevne treninge. U Europi je to normalna stvar, a prošle sezone američki centar Glen Davis je pobjegao iz Zadra jer je, tvrdi, trenirao šest i pol sati dnevno!

- Oni ne vjeruju u popodnevni trening. Jutarnji i to je to. Popodne služi za relaksaciju igrača, ujutro se trenira dva do tri sata i to je sve.

Luka je puno vremena proveo trenirajući s Timom Duncanom, a igrači su ga u nekoliko navrata usporedili i s Manuom Ginobilijem. Ipak, jedini cilj zasad mu je pomoći momčadi, igrati obranu i hvatati skokove. 

Iako ga prijatelji već sad stalno posjećuju u Americi, naravno da mu nedostaju i oni i obitelj, a uz to naravno i -  kuhinja:

- Ma hrana je ovdje okej, ali nije to Europa...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener