Obavijesti

Sport

Komentari 28

Samo je Vulić 2006. imao bolji start, a ni on nije igrao Europu

Samo je Vulić 2006. imao bolji start, a ni on nije igrao Europu
1

Prije 13 godina prvi i jedini put u novijoj povijesti Hajduk nije igrao Europu zbog toga što su prethodno prvenstvo okončali kao peti, a ove godine su ispali protiv malteške Gzire prije nego li je prvenstvo i započelo.

VIDEO

Maksimalnih bodovni učinak iz tri kola, bez primljenog i čak osam postignutih golova, i to od strane šest različitih strijelaca, epilog je najboljeg starta Hajduka u prvenstvo još od ljeta 2006. godine, kada je Zoran Vulić nanizao sedam početnih pobjeda. 

Sjajan ulaz u sezonu imao je i Stanko Poklepović 2010. godine, prvi porazu upisao je tek u 12. kolu u Vinkovcima, tri uvodne pobjede upisao je i Marijan Pušnik u ljeto 2016., no to su bili susreti prvog, trećeg i četvrtog kola, a naknadno odigrani susret drugog kola s Dinamom su izgubili.... Bilo je još dobrih ulazaka u sezonu, no nijedan kao Vulićev 2006. i ovaj Burićev sada. 

A veže ih i još jedan kuriozitet, naime, oba su lišena europskih obaveza. Preciznije, prije 13 godina prvi i jedini put u novijoj povijesti Hajduk nije igrao Europu zbog toga što su prethodno prvenstvo okončali kao peti, a ove godine su ispali nakon povijesne blamaže protiv malteške Gzire prije nego li je prvenstvo i započelo. 

Za one mlađe podsjetnik kako je Vulićeva momčad otvorila prvenstvo pobjedom u Čakovcu protiv Međimurja, potom su niz nastavili kući protiv Cibalije, u Velikoj kod Kamena, potom kući svladali Zagreba, Rijeku na Kantridi, Slaven Belupo u Koprivnici, Varteks na Poljudu i Mladost iz Ždralova u kupu. A pali su u osmom kolu u Osijeku, u prvoj utakmici u kojoj nisu zabili, i to golom Ante Vitaića u 96. minuti. Bilo je nakon utakmice puno povika na suđenje Bruna Marića, tadašnji direktor Hajduka Fredi Fiorentini prijetio je ''kompromitirajućim informacijama koje mogu Udrugu prvoligaša i HNS zaviti u crno'', no na koncu se sve brzo zaboravilo. Bila je to najuspješnija polusezona u povijesti u kojoj je Hajduk osvojio 81.5% bodova u 18 kola i okončao kao drugi na prvenstvenoj ljestvici iza Dinama. 

Mogu li Splićani nakon tri uvjerljive pobjede nad Istrom, Varaždinom i Lokomotivom nastaviti ovako dobar start i protiv Slaven Belupa, Gorice, Osijeka i Dinama, i je li ključ uspjeha sezona bez emotivnog i fizičkog pražnjenja na europskim utakmicama, mišljenja su podijeljena. 

Čini se kako je najbliži istini nekadašnji član Vulićeve sjajne momčadi Mladen Bartolović: 

- Sigurno da igranje europskih utakmica i pogotovo putovanja uzimaju svoj danak, no smatram kako nije toliki problem igranje europskih utakmica koliko širina kadra. Mi smo tada imali jako širok kadar i svaki izostanak bi pokrili jednako kvalitetnim igračem. Vidjelo se to i na pripremama, i kasnije tijekom sezone. Da smo i igrali Europu, ne bi to imalo utjecaja – kaže Bartolović i dodaje: 

- Uzmite za primjer Dinamo, oni imaju praktično dvije podjednake momčadi i zbog toga dobro guraju na oba fronta, na njima se ne osjeća ni umor ni zasićenje. 

Bartolović vjeruje da će Burić znati rasporediti snage i dodatno podignuti ovu momčad i u nastavku sezone.

- Burić je i u prvom mandatu pokazao ljudske i trenerske kvalitete, za sada to izgleda dosta dobro, vjerujem da će se tako i nastaviti. Sigurno da mu u prilog ide i vrijeme, dosta je novih igrača, i on sam je tek došao i trebat će ih vremena da se upoznaju i poslože. Ako ovako dobro nastave do reprezentativne stanke, mogli bi daleko dogurati – zaključio je Bartolović.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao