Obavijesti

Sport

Komentari 51

Burek pomirbe kod Mate, Kopić i karabit-mentalitet na Poljudu

Burek pomirbe kod Mate, Kopić i karabit-mentalitet na Poljudu
1

Trener koji nije bio prvi ni drugi izbor zasad se pokazao kao pun pogodak. U žestokom hajdučkom okruženju, eksplozivnom kao 'karabit', Kopić je točno ono što je ovom Hajduku trebalo - miran tip koji zna svoj posao

VIDEO

Dakle, derbi! Nema više skrivanja, bahatih izjava, računica koliko još bodova treba do kraja i sličnih popratnih aktivnosti.

Lopta je tu, točno u 15 sati sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, od hajdukovaca posprdno nazvan i Mister Respect, označit će početak velikog derbija. Pa da vas vidimo! 

Prođu li i Hajduk, 'modri' san o tituli bez poraza postaje realan
Prođu li i Hajduk, 'modri' san o tituli bez poraza postaje realan

Soudani ili Ohandza? Livaković ili Letica? Ademi ili Savvas? Benković ili Nižić? To su sve ključne, možda i najvažnije figure ovoga Dinama odnosno Hajduka. Ali nama se ipak nekako čini da će ovo biti derbi druge dvojice i tko dobije taj duel, taj je vrlo vjerojatno "na kasi". Što bi rekao Romano Obilinović - radit će "cangr-cangr"!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne, nisu to Zdravko Mamić i Ivan Kos. Ovo je zapravo utakmica neporaženog Marija Cvitanovića protiv neporaženog Željka Kopića. 

Možda ste zaboravili, ali ne tako davno, na proljeće prošle godine, današnji Hajdukov trener Željko Kopić odnio je Dinamu naslov prvaka Hrvatske. Upravo tako jer 25. travnja 2017. tadašnji njegov klub Slaven Belupo šokirao je "modre" i Ivajla Peteva u sudačkoj nadoknadi pa pobjedom 2-1 širom otvorio vrata do naslova prvaka Rijeci. Da Dinamo tada nije kiksao, sve pobjede do kraja - uključujući i onu nad Rijekom u zadnjem kolu - bile bi mu dovoljne za naslov.

Bila je to prva pobjeda Slaven Belupa nad Dinamom nakon devet godina i slatka osveta Kopića za izgubljeno finale Kupa prethodne sezone u kojem je nevjerojatan kiks golmana odnio Slavenu prvi trofej u klupskoj povijesti.

Dževad Turković: Kako sam u derbiju obećao Ćiri gol. I zabio!
Dževad Turković: Kako sam u derbiju obećao Ćiri gol. I zabio!

Koprivnica je, rekli bismo, bila idealna za početak Kopićeva trenerskog puta. Jest, vodio je on prije toga Lučko, čak je i s njim slavio na Poljudu, ali Slaven je ipak dugogodišnji prvoligaš i svakako stepenica više u odnosu na zagrebačko predgrađe. Kao i klupu pomoćnika Draženu Mediću u sezoni kad je Zagreb bio hit lige. A sezonu poslije, nakon što je otišao Kopić, iz nje ispao. Znakovito...

Rekosmo, "normalna" sredina poput Slavenove idealna je za početak trenerskoga puta. A ova sve samo ne "normalna" dalmatinska, eksplozivna kao 'karabit' i lako zapaljiva kao barut - pogotovo kad je Hajduk u pitanju - zasad se pokazuje kao idealna druga stepenica Kopićeve trenerske karijere.

Prije točno tri mjeseca i pet dana 40-godišnji Željko Kopić, nekadašnji kadet Dinama u generaciji Tome Šokote i Igora Bišćana,  imenovan je trenerom Hajduka. Nije bio prvi, bogme ni drugi, a vrlo vjerojatno niti treći izbor sportskog direktora Marija Branca, predsjednika kluba Ivana Kosa i Nadzornog odbora "bijelih". Pregovaralo se s Rejom, šuškalo o Zlatku Daliću, na koncu je ispao ipak Kopić jer je zbog nezadovoljstva navijača bilo vrlo upitno hoće li aktualna uprava ostati na čelu kluba. A preskup ugovor tipa Rejina nije bila obaveza koju su čelnici Hajduka htjeli preuzeti, odnosno potpisati potencijalnim nasljednicima znatan financijski teret.

I gle čuda - zasad mogu zahvaliti upravo Željku Kopiću što su još uvijek predsjednici, odnosno članovi Nadzornog odbora Hajduka i što su se strasti pomalo smirile. Pa je napokon održana i ta famozna "ćakula" s navijačima na kojoj su, eto, u sveopćoj prešutnoj pomirbi šefovi Torcide i šefovi Hajduka, koje su sami izabrali, debelo iza ponoći sjedili ispred Mate i jeli vrući burek.  

Može Torcida vješati transparente "Đava je straj!" koliko hoće, za pobjedu nad Osijekom u Gradskom vrtu pa Rijekom u gostima nakon više od pet godina, pa ako hoćete i 5-0 u Vinkovcima na startu proljetnog dijela sezone - najuvjerljiviju Hajdukovu pobjedu u gostima još od vremena Anasa Sharbinija - najzaslužniji nisu ni oni, ni Uprava, nego baš trener.

On je zasad svojevrsna "tableta za smirenje" svima u i oko Hajduka. U vrlo kratkom roku, bez ozlijeđenog prvog strijelca lige Marka Futacsa, a sad i prodanog Ante Ercega, Kopić je donio mir i iz rasutih puzzli složio sliku Hajduka koji počinje sličiti na sebe. 

A pobijedi li još danas Dinamo u derbiju, iako će razlika još uvijek biti ogromnih devet bodova, južno od Svetog Roka možete očekivati novinske napise tipa "miriše na titulu". 

U tom, a i u svakom drugom slučaju, svakako očekujte gužvu na bureku kod Mate - naročito pet kola prije kraja, 21. travnja kad na Poljudu gostuje Dinamo. 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.