Obavijesti

Sport

Komentari 58

Šampanjac se već hladio, a sad je u Maksimiru zavladala briga

Šampanjac se već hladio, a sad je u Maksimiru zavladala briga
1

Dinamo je protiv Osijeka igrao dobro, ali nije zabio gol iz deset udaraca u okvir gola. Šok, to je riječ koja najbolje opisuje ono što se dogodilo u Maksimiru. Naslov više ni izbliza nije siguran

VIDEO

Naprijed naši bijelo-plavi, orilo se iz svlačionice Osječana, a upravo u tom trenutku je pored nje prolazio Nikola Jurčević. Trener Dinama nezadovoljno je mahao glavom, nije mogao vjerovati kako njegova momčad iz deset udaraca u okvir gola nije uspjela zabiti.

Osijek je u HNL-u do dolaska Zorana Zekića na klupu u Maksimiru slavio samo jednom. Sad je u godinu i pol dana povezao dvije pobjede. Obje po 1-0.

Ne može se reći da je Dinamo igrao loše. Primio je gol iz jedine prave prilike Osijeka. Računali s tim da će na Poljud putovati s plus osam, sad putuju samo s plus pet. Nemir je opet u Maksimiru, s nekim je igračima nakon utakmice, pokraj njihovih automobila, porazgovarao i dopredsjednik kluba Tomislav Svetina.

U Maksimiru se polako osjeća nelagoda, sve bi se moglo zatresti ako u nedjelju Dinamo izgubi derbi. Pitanje je bi li i Jurčević preživio dva poraza u četiri dana u derbijima.

Do večeras se u Maksimiru hladio šampanjac za naslov, a sad su svi jako zabrinuti. Kako i ne bi bili. Pobjedom protiv Osijeka kupili bi si mir, a ovako na Poljudu Dinamo nema pravo na poraz. Ako izgubi tu utakmicu, bit će samo minus dva, a u Maksimir tek treba doći prvak Rijeka.

Ako je nešto za Jurčevića dobro, onda je to činjenica da nitko nije dobio treći žuti karton prije derbija. Može ga radovati i dobra partija Ante Ćorića. Nije Ante zabio, ali je bio jako raspoložen. U realizaciji je zakazao i El Soudani i činjenica je čim on malo zašteka, onda u važnim utakmicama često zakaže i Dinamo.

Nedjelja je dan istine za "modre" Godinama derbi na Poljudu nije imao veći ulog. Dinamo ima Mr. Derbyja i Marija Gavranovića. To su vjerojatno dva od tri najbolja igrača HNL-a.

Od njih se očekuje da pred 30.000 gledatelja na Poljudu preuzmu odgovornost i da Dinamo dovedu na korak do naslova. Zagrepčani bi sad, četiri dana prije derbija, sigurno potpisali remi, ali ako budu igrali na remi na Poljudu to bi moglo biti jako loše po njih. Neće se Dinamo braniti. Učinit će sve da u njima proradi inat i da na Poljudu pokažu da su najbolja momčad u Hrvatskoj.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige