Obavijesti

Sport

Komentari 74

Sampaoli: Hrvatska je strašna, generacija kakva se ne pamti

Sampaoli: Hrvatska je strašna, generacija kakva se ne pamti
3

Bili smo jako nervozni nakon Islanda, Messi smatra da je njegova krivica pa smo morali raditi i na psihološkom planu, rekao je uoči Hrvatske argentinski izbornik Jorge Sampaoli

VIDEO

Krcata dvorana u utrobi stadiona u Nižnjem dočekala je Jorgea Sampaolija na tiskovnoj konferenciji. Argentinski mediji su razočarani utakmicom protiv Islanda i u slučaju kiksa protiv Hrvatske, mogli bi Gaučosi kući prije vremena. Naravno, sve ih zanima sastav.

- Ne mogu vam dati prvih 11, još ne znam - rekao je Sampaoli.

Morate li pobijediti Hrvatsku?

- E, sad, što se tiče Hrvatske, to će biti ogroman izazov jer Hrvatska ima sjajnu momčad, sjajna generacija, čudesna. Siguran sam da ćemo vidjeti sjajnu utakmicu. Mi ćemo krenuti s istim pristupom i stavom kao protiv Islanda. Puni smo samopouzdanja - rekao je Jorge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jeste li radili na psihološkom planu, Messi je bio dosta ljutit nakon Islanda i promašenog penala?

- Pa, sad, bili smo nervozni zbog remija, ali smo se oporavili. Messi ne smije nositi svu odgovornost na svojim plećima jer bi to bilo pogrešno. Radi se o Svjetskom prvenstvu, svatko može promašiti penal. Ovdje je bitna cijela momčad, svih 23 igrača. Ponekad nogomet nam servira neugodna iznenađenja. Ne želimo ispasti s turnira i zato ćemo morati biti najbolji.

Protiv Hrvatske će napraviti neke promjene u sastavu, no nije želio odati koje.

- Možda će te promjene značiti i promjenu formacije, ali ne želim vam reći o čemu jer riječ. Protiv Hrvatske moramo imati posjed lopte i imati u napadu igrača koji može zabijati. Uvijek kažem jedno te isto, pokušavam da mi svi igrači igraju na prirodnim pozicijama, na onim kojima igraju u klubovima. Ali, drugačiji protivnik, drugačiji stil. Protiv Venezuele smo igrali 4-4-2, protiv Perua 3-5-2. Kako ćemo protiv Hrvatske? Ne želim vam reći. Hrvatska igra sjajno, dobro popunjavaju praznine i moramo pobijediti i proći skupine. Ne želimo u zadnje kolo doći bez pobjede - rekao je Sampaoli. 

Argentince je zanimalo što može donijeti Cristian Pavon.

- On je jako bitan igrač, od njega puno očekujem. On je naš joker kojeg mogu izvući iz rukava ako nešto krene u krivom planu.

Argentinske medije mučila je i obrana, koja ne ulijeva povjerenje, muči ih što cijela reprezentacija samo gleda Messija i čekaju da on nešto napravi. Messi se po loptu mora vraćati na svojih 50 metara. No Sampaoli je samo nemoćno slijegao ramenima, objašnjavao da Messi ne smije biti kriv za remi, da se trudi cijelu utakmicu i igra na vrhunskoj razini. 

Hrvatska je otjerala Nikolu Kalinića, koliko to može značiti za atmosferu.

- Čuo sam za Kalinića, ali ne znam zašto je otjeran niti što je napravio. Nisam baš siguran da će to poremetiti Hrvatsku uoči ovako važne utakmice. Gledajte, Kalinić je odličan igrač i sigurno će nedostajati Hrvatskoj. To je strašna momčad i bez Kalinića i mi ćemo morati odigrati najbolju utakmicu kako bismo ih pobijedili. Ali, ne vjerujem da će im 'slučaj Kalinić' omesti koncentraciju - rekao je Sampaoli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske