Obavijesti

Sport

Komentari 1

Šampioni iz iste kuće: Tri brata iz kluba hrvački prvaci države

Šampioni iz iste kuće: Tri brata iz kluba hrvački prvaci države
1

Luka, Filip i Fran donijeli su seniorske titule i ukupni naslov prvaka svom klubu Sesvetski Kraljevec, čiji su članovi 15 godina. Braća su se i kod kuće hrvala po cijele dane pa treninga nije nedostajalo

VIDEO

Tri seniorska zlata u slobodnom stilu hrvanja stigla su u Hrvački klub Sesvetski Kraljevec s Prvenstva Hrvatske krajem studenog. 
A donijela su ih tri brata - Luka, Filip i Fran Šačić. Luka (25) slavio je u kategoriji do 65 kg, Filip (23) do 79 kg, a Fran (19) do 70 kg.

Osim što su vrhunski sportaši, zlatna braća su i uzorni studenti. Luka je magistar kineziologije i već šest godina je trener u klubu.

- Nisam nikad prestao hrvati, to mi je prva ljubav, ali sam shvatio da kao redoviti student neću moći dva puta dnevno odrađivati treninge. Žrtvovao sam reprezentaciju, ali sam se posvetio djeci - kaže mladi trener kojeg djeca obožavaju.

Ovo mu je četvrti uzastopni seniorski naslov prvaka, a njegovim stopama idu i mlađa braća. Sva trojica su u klubu već 15 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oduvijek su bili talentirani. Filip se posebno isticao, a i danas je najbolji tehničar u državi - ponosan je Dinko Kremić, glavni trener i predsjednik kluba. 

Sjeća se vremena kad su bili mali, Luka i Filip su si bili međusobno najjača konkurencija. Još prije polaska u školu počeli su s hrvanjem i nikad nisu promijenili sport. Pokušali su simultano i s plivanjem, ali je hrvanje ubrzo pobijedilo. 

- Luka je stariji, ali ja sam uvijek grizao. Znali smo se potući kod kuće pa bismo onda nastavili na treningu. Oplakao sam sto puta, ali nisam puštao. Cijeli dan nam je prolazio u hrvanju - prisjeća se Filip, koji je prošao sve selekcije. 

Bio je u kadetskoj, juniorskoj i U23 reprezentaciji. Ostvario je zapažene uspjehe, a nedostajalo je i malo sreće. Na tri svjetska prvenstva ostajao je na korak do medalje i završavao peti. Trenutačno ga jedan ispit dijeli od završetka više trenerske na Kineziološkom fakultetu, a planira nastaviti školovanje. 

Najmlađi Fran još je junior, ali je nastupio na ovom državnom prvenstvu kao senior i odmah došao do zlata. Pozvan je i na predpripreme za juniorsku reprezentaciju, a uskoro se nada i pozivu u seniorsku. 

- Bilo je uvijek zabavno kod kuće s obzirom na to da smo sva trojica trenirala hrvanje. Ja sam počeo s pet godina jer sam vidio koliko braća uživaju i osvajaju medalje, a imao sam i privatne lekcije kod kuće. Htio ne htio. Luka me kao najstariji malo štedio, ali Filip zato uopće nije. Sad im imam priliku vratiti u dvorani, iako to nije nimalo jednostavno - smije se Fran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu