Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sandra nabrijava: Dođite vidjeti što sam ostavila za Hanžek...

Sandra nabrijava: Dođite vidjeti što sam ostavila za Hanžek...
9

Zlatna medalja me nije emotivno potrošila. Prvi cilj ove sezone, a to je bilo zlato na svjetskom prvenstvu, sam ispunila, a sad me čeka Hanžek kojem se posebno veselim, rekla je Sandra Perković

VIDEO

Nakon što je osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Londonu, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nema vremena za odmor. U nedjelju je očekuje nastup u Birminghamu, zatim će 29. kolovoza nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu, a 1. rujna je i završnica Dijamantne lige u Bruxellesu.

- Sezona je dugačka, a nastupu na Hanžeku se posebno veselim - kaže svjetska prvakinja i dodaje kako je londonskim zlatom ispunila prvi cilj ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:03

Svi žele bacati u Zagrebu

- Moja glava je čista. Zlatna medalja me nije emotivno potrošila. Prvi cilj ove sezone, a to je bilo zlato na svjetskom prvenstvu, sam ispunila. Sada se mogu koncentrirati na završnicu sezone. Drugi cilj je pobjeda u Dijamantnoj ligi. Kvalitetno smo radili i dobro sam pripremljena. Odmah nakon dolaska iz Londona vratila sam se normalnom ritmu treninga - dodala je Sandra.

- Uvijek sam sretna i ponosna na zagrebački miting. Atletičari vole nastupati u Zagrebu i uživaju u našem gradu. Sve cure žele bacati u Zagrebu. Moje glavne konkurentice dolaze jer se ne žele opustiti uoči završnice Dijamantne lige - kaže Sandra, koja je prvi put na Hanžeku nastupila 2006. godine i teško se odlučila koji joj je do sada nastup na Mladosti bio najdraži.

- Jedan od najposebnijih je bio 2015. kad sam bacila na granicu 70 metara i postavila rekord mitinga 69,88 - kazala je Perković poručivši navijačima da i ove godine dođu u što većem broju.

- Neka dođu vidjeti što sam nakon zlata u Londonu ostavila za Hanžek. 

Bandić: Obliti privatorum publica curate

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je poručio kako nikada nije sumnjao u Sandru, još jednom joj čestitavši na londonskom zlatu. Bandić je potom citirao latinski natpis iznad ulaza u dubrovački Knežev dvor.

- Obliti privatorum publica curate - kazao je Bandić nastavivši:

- Zaboravite privatno i brinite se za javno. Međutim, strašno je koliko i sportaši moraju žrtvovati privatan život.

Hanžek će i ove godine imati humanitarni karakter. Treću godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv vodstva Hanžekovićevog memorijala, sudjeluje na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući ovoj sportskoj priredbi humanitarnu dimenziju.

Humanitarni karakter

U sklopu svog programa “Za 1000 radosti”, Caritas će na Hanžekovićevom memorijalu prikupljati pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koju provodi pod nazivom "Intervencija".  

- Ima onih koji se natječu u životnim borbama. U njima sudjeluju mnoge naše obitelji koje se bore s raznim izazovima: oskudicom, bolesti, dugovima, beznadnosti - kazao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa.

Dodao je kako će svaki gledatelj na zagrebačkom atletskom mitingu dobiti narukvicu s prigodnom porukom. Prve dvije su dobili Sandra Perković i Milan Bandić. Sandra onu s porukom "Zašto ne slaviti ?", a gradonačelnik s porukom "Zašto ne stvarati ?".

Ovogodišnje, 67. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića održat će 29. kolovoza na stadionu Mladosti uz Savu. Dan ranije će najbolji svjetski bacači kugle kraj zagrebačkih fontana nastupiti na 3. Memorijalu Ivana Ivančića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet