Obavijesti

Sport

Komentari 20

Sandra osmi put proglašena najboljom, prestigla Janicu!

Sandra osmi put proglašena najboljom, prestigla Janicu!
1

Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska sedmi put uzastopce i osmi put ukupno je najbolja sportašica Zagreba. Sandra je tako prestigla Janicu Kostelić koja je sedam puta slavila u svom gradu

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i karataš Ivan Kvesić proglašeni su večeras na prigodnoj svečanosti u kavani Johann Franck najboljim sportašima grada Zagreba.

Sportski savez grada Zagreba tradicionalno istekom godine proglašava najbolje pojedince, sportaše, momčadi i ekipe, a ove dodijeljeno je i pet nagrada sportašima s invaliditetom i gluhim sportašima, pet nagrada za životno djelo te četiri nagrade najboljim trenerima iz glavnog grada Hrvatske.

U muškoj konkurenciji za najboljeg sportaša Zagreba proglašen je svjetski prvak u karateu i drugi na Europskom prvenstvu u kategoriji do 84 kg Ivan Kvesić.

Najboljom momčadi proglašen je Građanski nogometni klub Dinamo koji je prvak Hrvatske i pobjednik Kupa te je izborio plasman u 16-inu finala Europske lige, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala stolnotenisačicama kluba Dr. Časl koje su postale europske prvakinje, prvakinje Hrvatske i pobjednice Kupa RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Dodijeljene nagrade za najbolje sportaše Zagreba

Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su četvrtu godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su europski i svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara.

Posebno priznanje SSGZ za vrhunski sportski rezultat dobila je hrvatska Davis cup reprezentacija koja je ove godine osvojila najcjenjeniji teniski trofej Davis Cup.

Nagrade za najuspješnijie trenere dobili su: Nikola Bralić, Edis Elkasović, Danijel Vučić i Nenad Bjelica. Bralić je trener europskih i svjetskih prvaka braće Sinković, Elkasević petorostuke europske prvakinje Sandre Perković, Vučić svjetskog prvaka u karateu Ivana Kvecića, a Bjelica nogometaša Dinama.

Trofej SSGZ kao nagradu za životno djelo dobili su: Đurđa Fočić Šourek (svestrana atletičarka, olimpijka i istaknuta sportska djelatnica), Nikola Plećaš (prva istinska košarkaška zvijezda u gradu Zagrebu), Kuglački klub Medveščak 1958 (za 60 godina djelovanja jednog od najtrofejnijih hrvatskih klubova), Skijaški  Klub Zagreb (klub stogodišnje tradicije iz kojega su potekli Janica i Ivica Kostelić) te Želimir Gulan - predsjednik Športskog društva paraplegičara "Zagreb" koje se bavi mobilizacijom i uključivanjem u razne sportske aktivnosti svih grupa invalida.

Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate u protekloj godini dobili su: Kristina Tomić (europska prvakinja u taekwondou), Ivan Huklek (europski doprvak u hrvanju u mlađoseniorskoj konkurenciji), Goran Čolak (trostruki svjetski prvak u ronjenju na dah), Zagrebački savez sportske rekreacije " Sport za sve" te Zagrebački atletski savez za organizaciju zagrebačkog maratona.

Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su: atletičari Petra Štrulec i Zoran Talić, skijaš Bruno Bošnjak, kuglačica Ruža Markešić te Curling klub "Silent".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)