Obavijesti

Sport

Komentari 52

Sandra: Plakala sam jer sam pehist, sezona je za zaborav

Sandra: Plakala sam jer sam pehist, sezona je za zaborav
1

Nakon prospavane noći jako sam zadovoljna plasmanom, apetiti su bili puno veći, ali znajući da sam dala sve od sebe, unatoč poteškoćama, donijela sam kući svjetsku medalju, rekla je Perković

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković dala je svoj maksimum u finalu bacanja diska. Svjetska bronca je oko vrata i u ovom trenutku kao da je zlatna. Navikla nas je na najvišu stepenicu postolja dugogodišnjom dominacijom, no priznati da je netko bolji u danom trenutku vrlina je najvećih, a Kubanke su to ove sezone bile.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:48

Duo Caballero - Perez dominirao je cijelu sezonu tijekom Dijamantne lige i u Dohu su stigle kao favoritkinje za zlato. Kad je Sandra na bacalištu uvijek je kandidat za medalju u najmanju ruku, no ovoga puta Kubanke su bolje kotirale za dvije najsjajnije medalje.

I na koncu su to i postigle. Sandra nije bacala loše, jednostavno ovog puta Kubanke su bile bolje. Rezultat od 66,72m i dalje je zavidna daljina koju velika većina diskašica nikad ne prebaci. No, bronca je tu, a i posljednje Svjetsko 2015. uoči Olimpijskih igara Sandra nije uzela zlato već srebro pa na koncu pokorila sve u Riju.

'Nisam plakala zbog bronce'

- Nakon prospavane noći jako sam zadovoljna plasmanom, apetiti su bili puno veći, ali znajući da sam dala sve od sebe, unatoč poteškoćama, donijela sam kući svjetsku medalju. Tek za koji dan ću shvatiti koliko ovo vrijedi - rekla je Perković koja je u finalu imala problema s leđima.

- Pred finale uhvatila me ozljeda leđa, moja stara ozljeda, u najgorem trenutku. Ne želim to stavljati kao opravdanje, nisam plakala zbog bronce, već zato jer sam svaki put ove sezone pehista. Što god smo napravili uvijek nas je nešto krivo dočekalo. Neka je sve najgore ostalo ove sezone, i okrećemo se sljedećoj. 



Perković je naglasila da su iduće godine Olimpijske igre u Tokiju i da sav fokus usmjerava na najveću svjetsku atletsku smotru. Usprkos nešto slabijim rezultatima, nije razmišljala da uzme godinu pauze prije Olimpijskih igara.

- Rijetki su oni koji bi uzimali godinu odmor tijekom karijere, previše sebe dajem u sve ovo da bi godinu dana mogla sjediti na klupi i čekati da mi se tijelo regenerira. Možda je odigralo ulogu da sam se ove sezone odmorila i psihički i fizički pa da iduću krenemo punim gasom. Ne bih ovu sezonu ocijenila baš tako lošu kako je to interpretirano u javnosti. Kada pogledamo atletičare koji su upravo došli sa Svjetskog prvenstva... Koliko njih ima medalju oko vrata? - rekla je Perković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...