Obavijesti

Sport

Komentari 78

ZLATNA FORMA Sandra bacila disk na granicu od 70 metara!

ZLATNA FORMA Sandra bacila disk na granicu od 70 metara!
6

Čudesna Sandra Perković u drugoj je seriji prebacila kvalifikacijsku normu za gotovo sedam metara! Prošla je u nedjeljni finale (20.10 sati) za manje od 20 minuta s hicem od 69.67 metara

VIDEO

Došla je, poderala konkurenciju i otišla. Ovo su tek kvalifikacije, ali Sandrin hitac u drugoj seriji jasna je poruka ostalim bacačicama da u nedjelju slobodno mogu u borbu za srebro, zlato se vraća kraljici. 

- Ne volim kad krenem s pogrešnim hicem u kvalifikacijama, to mi se dogodilo u Riju i bila sam nervozna u trećem hicu. Nisam htjela to proživjeti ovdje pa sam bila fokusirana i dala sam sve u taj hitac. Malo me iznenadilo, jutro je i to je sjajan znak za finale u nedjelju navečer - rekla je Sandra Perković koja je nakon prvog hica koji je završio u mreži bacila nevjerojatnih 69.67 metara.

- Ne želim razmišljati o zlatu, želim biti svoja, baciti ovako, možda i dalje. Došla sam pripremljena i želim pokazati svima da sam spremna. Nisam zabrinuta zbog ta dva poraza, to mi je samo dalo motivacije. Cure će me uvijek htjeti skinuti s trona. Ali mislim da sam im s ovih 69 metara ujutro pokazala da sam itekako spremna - dodala je Sandra, koja je kvalifikacijsku normu (62.50) prebacila za sedam metara završivši uvjerljivo prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

World Athletics Championships

Koliko je Sandra dobra pokazat će vam podatak da je njezin hitac u kvalifikacijama bolji od svih hitaca ostalih djevojaka ove sezone. U Londonu će pokušati osvojiti drugi naslov svjetske prvakinje i vratiti ga nakon što ju je na SP-u 2015. godine dobila Kubanka Denia Caballero, koja je završila iza Sandre u kvalifikacijama s hicem od 63.79 metara.

Baš će Kubanka biti najveća Sandrina protivnica, ali ne Caballero, koja je uz Sandru osigurala finale u prvoj kvalifikacijskoj skupini hicem, već Yaime Perez koja je u drugoj skupini slavila sa 65.58 metara već u prvom hicu.

Čini se da jedino Yaime Perez može zaprijetiti našoj Sandri. Pobijedila ju je Kubanka u lipnju ove godine u Švedskoj te na mitingu u Francuskoj prošloga mjeseca. No ako Sandra bude ovakva u finalu, zlato ide u Hrvatsku. Tako misle i kladionice. 

Koeficijent na Sandru je 1.25, kladioničarkim rječnikom, čisti zicer. Yaime Perez je druga favoritkinja s koeficijentom 4.25, Denia Caballero ima koeficijent 12.00.

UŽIVO, disk, kvalifikacije (ž):

  • Finale diska je u nedjelju u 20.10 sati.
  • Yaime Perez pokazala je zašto je prema kladionicama druga favoritkinja. Kubanka je u drugoj kvalifikacijskoj skupini bacila disk 65.58 u prvom pokušaju i više nije izlazila na bacalište.
  • Sandra se povukla iz kvalifikacija, nema smisla bacati kad je uvjerljivo osigurala finale u nedjelju. U drugoj kvalifikacijskoj skupini pratit ćemo kako će proći Yaime Perez, Kubanka koja jedina može zaprijetiti Sandri i koja je našu bacačicu pobijedila dvaput ove godine.
  • Tri su djevojke prebacile normu od 62.50 metara, Sandra Perković (69.79), Denia Caballero (63.79) i Andressa De Morais (62.80).
  • Denia Caballero bacila je 63.79 metara u trećem pokušaju i uz Sandru lako prošla u finale. Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći Kubanka Yaime Perez, koja baca u drugoj kvalifikacijskoj skupini od 12.35 sati. Perez je ove godine dvaput dobila Sandru, ali ako naša heroina bude u ovakvom izdanju u finalu, Perez nema tu što tražiti.
  • Pomela je Sandra konkurenciju. Gotovo nestvarno izgleda duljina tog drugog hica. Koliko je zapravo dobra, odnosno bolja od svih, pokazuje kako je tih 69.67 bolje od vremena svih ostalih bacačica koje su došle u London.
  • SANDRIN DRUGI POKUŠAJ! To je to! Kakav hitac Sandre Perković u drugoj seriji! Otišlo je to na 69.67 i Sandra može pronaći hlad i odmoriti do kraja kvalifikacija. Debelo je prebacila normu, a drugoplasiranu Brazilsku Andressu De Morais prebacila je za gotovo sedam metara! Njih dvije su jedine zasad sigurne i jedine koje su prebacile kvalifikacijsku normu od 62.50 metara
  • Kineskinja BinFeng bacila je 62.48! Samo dva centimetra od kvalifikacijske norme.
  • SANDRA BACA! Prvi hitac završio je u mreži. Ništa čudno, tako je počela i na Olimpijskim igrama. Zasad je najbolja Njemica Julia Harting sa 61.34 metra. Ali neće još dugo biti. Čekamo drugu seriju i našu Sandru, ali prije nje bacat će njezina najveća rivalka u ovoj skupini, Kubanka Denia Caballero.
  • Počelo je! Julia Harting bacila je 61.34 metra. Kvalifikacijska norma je 62.50
  • Od 30 natjecateljica u kvalifikacijama, Sandra ima najbolji rezultat sezone. U London je kraljica ove discipline stigla sa 71.41 metar. Sandra je promijenila prehranu i skinula je oko 15 kilograma, ali to joj ne smeta. Zapravo, baca bolje nego ikad i nije ni čudo što je na nju koeficijent za zlato tek 1.25.
  • Čekamo početak kvalifikacija u bacanju diska za žene na SP-u u Londonu. U prvoj kvalifikacijskoj skupini je naša Sandra Perković, koja je favoritkinja za zlato. Sandra će pokušati osvojiti drugi naslov svjetske prvakinje i vratiti ga nakon što ju je na SP-u 2015. godine dobila Kubanka Denia Caballero
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska