Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sara Kolak ostala bez postolja, u Luzernu je osvojila 4. mjesto

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kolak je u Luzernu bacila 64.35 metra, što je na razini njenog najboljeg rezultata sezone. Ovaj hitac je samo 10 centimetara manje no kada je 22. lipnja pobijedila u češkoj Ostravi

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja, 24-godišnja Sara Kolak zauzela je četvrto mjesto na međunarodnom atletskom mitingu u Luzernu održanom u utorak s hicem od 64.35 metara.

Kolak je u Luzernu bacila na razini svog najboljeg rezultata sezone, samo 10 centimetara manje no kada je 22. lipnja pobijedila u Ostravi. 

Slavila je Australka Kelsey-Lee Barber s drugim najboljim rezultatom sezone u svijetu od 67.70 metara, što je za samo dva centimetra slabije od tri mjeseca starog dometa Kineskinje Huihui Lyu, drugo mjesto zauzela je Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 66.18m, a treće Njemica Christin Hussong sa 64.62m.

U Luzernu je u skoku u dalj nastupio i trenutačno najbolji hrvatski predstavnik u toj disciplini Sanjin Šimić, ali je sa skokom od 7.23 metara zauzeo posljednje 10. mjesto. Šimić je ostvario 72 centimetra slabiji skok od svog najboljeg rezultata sezone kojega je postavio u Mariboru 12. lipnja.

Pobijedio je Južnoafrikanac Ruswahl Samaai sa 8.18m ispred sunarodnjaka Zarcka Vissera sa 7.91m i Nijemca Fabiana Heinlea sa 7.81m. (jć)

Komentiraj, znaš da želiš!