Obavijesti

Sport

Komentari 14

Šarić: Ne da nisam tužan zbog Minnesote, nego sam presretan

Šarić: Ne da nisam tužan zbog Minnesote, nego sam presretan
1

'Zadovoljan sam i što je u Sunsima trener Monty Williams, koji je bio pomoćni trener u mojoj prvoj godini u Philadelphiji i dobro zna što mogu. Tako da ne idem na potpuno nepoznati teren', rekao je Dario Šarić

VIDEO

Dario Šarić uživa u svom odmoru u Šibeniku, doduše vrlo aktivnom odmoru. Trenira svaki dan, a u četvrtak je saznao da je 'trejdan' iz Minnesote u Phoenix.

- Ne da nisam tužan zbog ovog 'trejda' nego mi je zbog svega ovog i drago, jer smatram da u Minnesoti nisam ni dobio poštenu priliku. U Phoenixu je itekako očekujem. Sve u svemu sam zadovoljan  rekao je oduševljeni Šarić za ŠibenikIN.

U Sunsima ga čeka poznato lice.

- Zadovoljan sam i što je u Sunsima trener Monty Williams, koji je bio pomoćni trener u mojoj prvoj godini u Philadelphiji i dobro zna što mogu. Tako da ne idem na potpuno nepoznati teren. Očekujem svoje mjesto pod suncem u Arizoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U klubu ga je mogao čekati Dragan Bender, ali se stasiti košarkaš iz Čapljine nije snašao.

Podsjetimo, Wolvesi su, u zadnjim prestrojavanjima prije drafta, 25-godišnjeg Hrvata trejdali u Phoenix za šesti pick prve runde. Minnesota i Dario nisu dobro legli jedno drugome, Sunsi jesu loša momčad, ali za Šarića bi ovaj trejd vrlo lako mogao ispasti sjajna stvar.

NBA zvijezda Dario Saric na utakmici Prvenstva Hrvatske, GKK Sibenik - KK Zadar

U Phoenixu ga čekaju Devin Booker i DeAndre Ayton. Zvijezde, ali - jako mlađahne zvijezde. Bookeru su 22, a Aytonu tek 20 godina. Šarić kojem je bilo sjajno u Sixersima, a nikako među Wolvesima, u Arizoni bi mogao biti vođa jedne neiskusne, ali silno nadarene momčadi.

Minnesota su šume i snijeg, Arizona je sunčana pustinja. Šarić će se nauživati toplog vremena te, nakon godinu dana među Wolvesima sa tek 25 min prosječno na parketu, opet dobiti minutažu kakvu i po iskustvu i po dokazanoj kvaliteti sigurno zaslužuje.

Prošlosezonski prosjek od 10.6 poena i 5.6 skokova ni u kojem slučaju nije odraz onoga što Šarić može. Phoenix već osam godina nije dohvatio play-off, prošle je sezone od njih bio lošiji samo Hezonjin New York, ali svakoj lošoj eri kad-tad jednostavno mora doći kraj.

NBA: Los Angeles Clippers at Minnesota Timberwolves

Vlasnik kluba Robert Sarver već gotovo 15 godina radi toliko loš posao da je 90-godišnja baka Greta Rogers prije pola godine postala internet-zvijezda kad je Sarvera javno 'popljuvala' kako to znaju samo seniore kojima je savršeno nebitno sve osim istine:

Trener Monty Williams.trebao bi (za razliku od Thibodeaua i Saundersa u Wolvesima) osloboditi i Šarićevu kreaciju. Igrač koji je prije dvije godine bio u prvoj petorci najboljih NBA rookieja može ponuditi jako puno u svakom segmentu igre pa za kakvu se god košarku Williams odlučio.

Šarić ide u grad Charlesa BarkleyaStevea NashaKevina JohnsonaDana MajerleaToma Chambersa... Logično je predvidjeti da će više uživati u košarci, a realno bi mogao biti i jedna od ključnih figura početka uspona Sunsa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu