Obavijesti

Sport

Komentari 12

Šarić: Nemam pojma što me čeka kad se vratim u Ameriku

Šarić: Nemam pojma što me čeka kad se vratim u Ameriku
2

Napokon imam priliku tijekom ljeta raditi na sebi, bolje se pripremiti nego prijašnjih godina, možda doći i ranije u SAD. Da, zbog toga mi je ovo ljeto malo lakše, ali sve bih to mijenjao za nastup s Hrvatskom na SP-u

VIDEO

S jedne strane Dario Šarić, s druge Bojan Bogdanović. Ali nije košarkaški meč, nego teniski. Uz Darija je igrao Ivan Dodig, uz Babu Mate Delić. I dok Bogdanović igra kao poluprofesionalac, Dariju baš i ne ide s reketom. Puno se bolje snalazi u onom košarkaškom reketu.

- Otprilike, ha, ha... - počeo je kroz smijeh zvijezda Minnesota Timberwolvesa, koji je stigao na zagrebačku Šalatu kako bi sudjelovao u humanitarnom spektaklu za djecu iz Tordinaca.

Tenis igrao pet puta

- Ne igram često tenis, možda sam ga igrao četiri-pet puta. A i to sam igrao više zbog neke rekreacije, da vidim kako to uopće izgleda. Ali uoči turnira s partnerom Ivanom Dodigom sam odradio nekoliko treninga, čak neke manje pripreme. Mislim da sam uz njega više naučio o tenisu u 20 minuta nego u cijelom životu - kaže Šarić.

On i Dodig nisu izborili polufinale. 

- Ma, imao sam veliku sreću da sam dobio partnera koji je najbolji igrač svijeta u parovima, on me pokrio u brojnim pogreškama. Pokušao sam na mreži iskoristiti svoju visinu, a za sve što mi je prolazilo zadužen je bio Dodig. Cilj nam je bila jedna pobjeda, ali glavno da smo se svi skupa dobro zabavili.

Momčad za doigravanje

I bila je to doista sjajna zabava čiji je kranji cilj bio humanitaran. Gradnja dječjeg igrališta u Osnovnoj školi Tordinci. 

- Malo mi je čudno da jedna osnovna škola u Hrvatskoj nema dvoranu ili igralište, i da učenici ne mogu pravilno razvijati svoje motoričke sposobnosti. Ali ako im s ovakvim humanitarnim akcijama možemo izaći u susret, onda je to najmanje što možemo napraviti - rekao je Šarić.

Ljeto provodi u Šibeniku.

- Malo treniram i pripremam se, a sad ću početi s jačim treninzima, da uhvatim ritam i konačno dođem spreman u SAD. Prijašnjih godina sam tijekom ljeta bio u reprezentativnim pogonima pa ne bih najspremniji došao na klupske pripreme. Sve je išlo nekako polako pa bih tek kasnije hvatao zalet i pravu formu. Sad je drugačije, želim biti 100 posto spreman već prvog dana priprema, pa tako iznijeti cijelu sezonu. 

Odgovara li vam slobodno ljeto?

- Ako maknem na stranu činjenicu kako mi je žao što nas nema na SP-u, onda konačno imam priliku tijekom ljeta raditi na sebi, ispuniti neke potrebe. Prije svega, bolje se pripremiti nego prijašnjih godina, možda doći i ranije u SAD, upoznati se s novim suigračima i novim sistemom u klubu. Da, zbog toga mi je ovo ljeto malo lakše od prijašnjih, ali sve bih to mijenjao za nastup s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu.

Leonard je strašan!

Što vas u novoj sezoni očekuje u Minnesoti? I prošle ste godine imali momčad za doigravanje, ali niste ga dohvatili.

- Doveli smo novog predsjednika košarkaških operacija pa ne znam kako gledati na novu sezonu, teško je znati kakve su mu vizije.

Hoće li Minnesota biti mlađa ili starija momčad, hoće li početi stvarati novu momčad iz početka, teško mi je komentirati stvari u koje nisam upućen - rekao je i nastavio:

- Prošle godine smo imali dobru momčad, iskreno sumnjam da će svi igrači ostati na okupu, ali kad bi se to ipak dogodilo, vjerujem da doigravanje ne bi bilo problem. Bez obzira na to što igramo na Zapadu koji je jači od Istoka.

NBA: Minnesota Timberwolves at Oklahoma City Thunder

Junak finalne serije NBA doigravanja je Kawhi Leonard.

- Strašan igrač, iza sebe ima fantastičnu sezonu. Pogotovo dobro igra protiv velikih, jakih momčadi. Žao mi je što se Kevin Durant teže ozlijedio - završio je Šarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom