Obavijesti

Sport

Komentari 100

Savez odbio Hrgovića! Milun ga može ostaviti bez OI u Tokiju

Savez odbio Hrgovića! Milun ga može ostaviti bez OI u Tokiju
1

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović želio je da nitko ne ide na kvalifikacije za Olimpijske igre u ožujku, kad on ima profesionalni meč, no HBS je potvrdio da se to neće dogoditi

VIDEO

Prvotni plan da Filip Hrgović ide na svibanjske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju ostvarit će se. potvrdio je HBS u svom priopćenju. Ipak, neće to biti na radost najboljeg hrvatskog profesionalnog boksača.

Pokretanje videa...

00:32

Na europske kvalifikacije u ožujku u Londonu ići će Marko Milun i, uđe li u polufinale turnira, Hrgović neće imati pravo nastupa na svjetskim kvalifikacijama u Parizu jer svaka država smije dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji.

Naime, Hrgović u ožujku u terminu europskih, ranijih kvalifikacija, ima profesionalni meč u Engleskoj što znači da ne može prisustvovati ranijim kvalifikacijama. Stoga je htio te kvalifikacije ostaviti prazne, a otići na svibanjske tako da mjesec dana prije ranijeg turnira i svog profesionalnog meča, dakle sredinom veljače, boksa 'majstoricu' s prvakom Hrvatske nakon održanog državnog prvenstva  koje započinje za 10-ak dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O mogućem mijenjanju propozicija natjecanja, HBS se službeno nije oglasio. Kako smo doznali od Filipovog menadžera, Željka Karajice, situacija bi trebala biti kristalizirana u srijedu ili četvrtak kada budu sjeli za stol s čelniicima Saveza, no oni su ih preduhitrili i poslali službeno priopćenje već u četvrtak. U njemu stoji da je Savez za ranije kvalifikacije registrirao Marka Miluna, a za kasnije, svibanjske Filipa Hrgovića.

Priopćenje donosimo u nastavku:

Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23-26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli! I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje. 

Filip Hrgović na cijelu situaciju nema komentara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu