Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Savršeni' Vettel u Indiji: Uzeo pobjedu, pole i najbrži krug

'Savršeni' Vettel u Indiji: Uzeo pobjedu, pole i najbrži krug
19

Sebastian Vettel na VN Indije odvozio je savršenu utrku, osigurao pole position, najbrži krug i na kraju osvojivši utrku. Button je na cilj stigao drugi, a Alonso treći

VIDEO

Velika Nagrada Indije, na brzoj stazi Buddh International nije donijela previše uzbuđenja kao što su i sami piloti očekivali. Dvije ravnine koje omogućuju pretjecanja i nisu dale previše dvoboja. Osim uobičajenog okršaja Hamilton-Massa u 24. krugu.

Hamilton je zauzeo unutarnju putanju i udario pilota Ferrarija koji je pokušao zaustaviti Britanca. Hamiltona je 'dodir' s Massom koštao odlaska u bokseve i promjene prednjeg krila, dok je Brazilac nekoliko krugova kasnije ponovio grešku iz kvalifikacija i slomio prednji ovjes svog Ferrarija. Oba su pilota završila pod istragom, a Massa je prije odustajanja morao odraditi i drive trough.

Na startu je Vettel zadržao vodeću poziciju i odmah nakon prvih nekoliko krugova počeo stvarati prednost. Iza njegovih su se leđa ostali piloti borili za drugu poziciju. Najbolje je prošao Button koji je 'preskočio' Webbera i Alonsa. 

U sudaru u stražnjim redovima stradao je Glock dok su se Perez, Barrichello i Trulli koji se izvrtio, uspjeli vratiti na stazu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva zaustavljanja u boksevima koja su počela oko 17. kruga nisu donijela previše promjena. Alonso se našao u gužvi i bio prisiljen preteći Schumachera kako bi opet stigao vodeće. Španjolac se približio Webberu i uspio ga prijeći nakon njegovog odlaska u bokseve. No zaustavljanje je čekalo i njega već u idućih nekoliko krugova. Alonso se vratio ispred Webbera, ali vozač Reb Bulla već je imao zagrijane gume i ostao je vrlo blizu Alonsu pokušavajući vratiti treću poziciju.

Na čelu kolone, iako bez izmjena u pozicijama dvoboj s najbržim krugovima vodili su Vettel i Button među kojima je konstantno bio razmak od pet sekundi.

Najviše uzbuđenja ipak priredio je dvoboj momčadskih kolega Rosberga i Schumachera u Mercedesu. Sedmerostruki svjetski prvak s nekoliko brzih krugova uspio je nakon odlaska u bokseve izići na stazu ispred mlađahnog kolege.

Na novoj stazi u Indiji Vettel je upisao sva tri rekorda, pole position, najbrži krug i najvišu stepenicu postolja. Vettel je tako stigao no nove pobjede, 11. u ovoj sezoni. Jenson Button u McLarenu stigao je na cilj drugi, a na treću stepenicu postolja popeo se Fernando Alonso u Ferrariju.

Svi piloti Formule 1 odali su počast vozaču Moto GP-a, Marcu Simoncelliju koji je stradao prošlog vikenda u Sepangu, minutom šutnje, ali i brojem 58, njegovim brojem, na kacigama i bolidima. Jarno Trulli nosio je čak repliku Simoncellijeve kacige. Minuta šutnje održana je i za vozača Dana Wheldona koji je stradao u utrci IndyCara.

Rezultati utrke VN Indije - Greater Noida:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault)

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) +8.4

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) +24.3

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) +25.5

5. Michael Schumacher (Nje/ Mercedes) +65.4

6. Nico Rosberg (Nje/ Mercedes) +66.8

7. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) +84.1

8. Jaime Alguersuari (Špa/ Toro Rosso) 1 krug

9. Adrian Sutil (Nje/ Force India-Mercedes) 1 krug

10. Sergio Perez (Mek/ Sauber-Ferrari) 1 krug

Ukupni poredak vozača:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 374

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) 240

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) 227

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) 221

5. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) 202

Ukupni poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 595*

2. McLaren-Mercedes 442

3. Ferrari 325

4. Mercedes 145

5. Renault 72

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi