Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ajmo, Kauboji! Hrvatska protiv Njemačke za polufinale Eura

Ajmo, Kauboji! Hrvatska protiv Njemačke za polufinale Eura
1

I premda je naš idući protivnik Njemačka ovo prvenstvo već doživjela poraz od Španjolske i pokazala određene slabosti protiv Latvije ne treba se zaletavati. Oni su nas zaustavili prošle godine na Svjetskom

VIDEO

Ispala je Danska, ispala je Francuska - pa izgleda da su svi naši 'problemi' izvan drugog kruga? Da, izgleda da se 'kaubojima' otvorio ždrijeb te da hrvatski rukometaši imaju dobru priliku za nešto više na ovom Euru, no, o tom - potom.

Pokretanje videa...

13:21

Prva prepreka riješena je nakon što su izabranici Line Červara s 27-23 nadigrali Austriju. Prije toga pale su Crna Gora (27-21), Bjelorusija (31-23) i Srbija (24-21).

I premda je naš idući protivnik Njemačka ovo prvenstvo već doživjela poraz od Španjolske i pokazala određene slabosti protiv Latvije, a imajući u vidu stopostotan učinak Kauboja, ne treba se zaletavati. Nijemci su iznimno opasan protivnik, prošle godine na Svjetskom prvenstvu za dlaku su ostali bez medalje osvojivši četvrto mjesto i imaju ogroman motiv ići do samoga kraja ovog puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, motiv bi u ovoj utakmici ipak trebao biti na našoj strani. Jer to četvrto mjesto Nijemaca prošle godine dogodilo se upravo preko naših leđa. U tvrdoj utakmici u kojoj je podijeljeno više batina nego golova Njemačka je slavila 22-21.

Bio je to onaj susret s čudnim sudačkim odlukama u samoj završnici, no ne treba se vraćati u prošlost. Nijemci su nas tada izbacili i poslali u borbu za peto mjesto dok su oni otišli na Final Four.

Kako do pobjede? Obranom

Sada ćemo hladne glave, ali poučeni prijašnjim iskustvom, probati slomiti zahtjevnog protivnika i u istom scenariju ovog puta mi probati izboriti mjesto među posljednjih četiri.

Ključ svega? Što bolja obrana. Obrana i samo obrana. Jer upravo je to njemački "forte" i tko će večeras imati bolju obranu, raspoloženijeg golmana, taj će slaviti.

Nijemci igraju čvrstu 6-0 obranu i ako nešto znaju onda je to dati batina dok je protivnička momčad u napadu. Tu smo mi u laganoj prednosti, rekli bismo, jer Nijemci nemaju igrače poput Cindrića ili Karačića koji mogu sami riješiti akciju, izgraditi prostor za šut ili proći na individualnu kvalitetu pa izbaciti suigrača u čistu šansu.

Glavna uzdanica im je veliki Uwe Geinsheimer, najbolji strijelac aktualne njemačke vrste s preko 1000 golova za Njemačku. Tu je i robusni pivot Patrick Wiencek kao i desno krilo Tobias Reichmann.

Gdje se igra?

Susret Hrvatske i Njemačke igra se u Beču u dvorani Wiener Stadthalle koja prima 16 tisuća posjetitelja. Standardno, većina navijača u dvorani bit će u kockicama.

Gdje gledati?

Kao i dosad utakmicu možete pratiti na programu RTL televizije. Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta, a emisija prije utakmice u 19 sati i 35 minuta.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S MIRZOM DŽOMBOM: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović