Obavijesti

Sport

Komentari 12

Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela je obitelj crvena

Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela je obitelj crvena
1

Mick, 19-godišnji sin Michael Schumachera, pokušavao je biti što neprimjetniji, ali ljubav prema automobilizmu u kombinaciji s planetarno glasovitim prezimenom neminovno ga gura u fokus svjetske javnosti

VIDEO

I službeno je potvrđeno: Mick Schumacher će opet sjesti u Ferrarijev kokpit u Formuli 1. Sin Michaela Schumachera, 19-godišnji Mick, bit će test-vozač scuderije iz Maranella u narednoj sezoni.

Zasad je potvrđeno da će u crveni bolid sjesti u dvije talent-utrke nakon GP Bahreina 31. ožujka i Velika nagrade Barcelone 12. svibnja.

Koristio majčino djevojačko prezime

- Silno sam ponosan što ću moći voziti u Ferrariju, tako velikom timu koji je stvarao povijest automobilističkog i sporta uopće. Naravno: činjenica da je i moj tata dio te blistave povijesti čini me dodatno ponosnim. Svi znaju da su srca obitelji Schumacher jako crvena - izjavio je Mick Schumacher.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dečko je imao 13 godina kada mu je otac nastradao u nesreći na skijanju.

Vrlo je tiho, trudeći se što više 'prolaziti ispod radara', počeo baviti se automobilizmom, ali prezime koje nosi i zanimanje koje je odabrao, oduzima bilo kakvo pravo na bilo koji oblik anonimnosti. Fokus javnosti pokušavao je izbjeći vozeći pod majčinim djevojačkim prezimenom (Betsch) ili jednostavno kao - Mick Junior.

Kada je, 2015., s pravim imenom i prezimenom nastupio na jednoj utrci njemačke Formule 4, trkalište u Oscherslebenu bilo je prepuno i predstavnika medija i navijača.

Ako je na startnoj listi prezime Schumacher, na utrci će biti 'ludnica'. To je jednostavno neizbježno zbog karizme i mega-uspješnosti Mickova oca.

Michaelovo Ferrari-deseljeće

Michael Schumacher osvojio je sedam naslova svjetskog prvaka, 91 put pobijedio u Formuli 1, za Ferrari vozio od 1996.-2006, a od 2000.-2004. za Talijane osvojio pet od svojih sedam titula.

Nastradao je na skijanju 29. prosinca 2013. godine. Udario je glavom u stijenu u francuskim Alpama, prošao dvije operacije i stavljen je u umjetnu komu. U komi je bio pet mjeseci, a probudili su ga u lipnju 2014. godine te prebacili na kućnu njegu u dom Schumacherovih u Švicarskoj.

Novosti su od tada rijetke, a ono malo priopćenja za javnost ne nude optimizam vezano uz zdravlje jednog od najvećih ako ne i najvećeg šampiona u povijesti Formule 1.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Michael Schumacher 02:18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener