Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Schumacher opet u Ferrariju! Mick: Cijela je obitelj crvena

None Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL

Mick, 19-godišnji sin Michael Schumachera, pokušavao je biti što neprimjetniji, ali ljubav prema automobilizmu u kombinaciji s planetarno glasovitim prezimenom neminovno ga gura u fokus svjetske javnosti

I službeno je potvrđeno: Mick Schumacher će opet sjesti u Ferrarijev kokpit u Formuli 1. Sin Michaela Schumachera, 19-godišnji Mick, bit će test-vozač scuderije iz Maranella u narednoj sezoni.

Zasad je potvrđeno da će u crveni bolid sjesti u dvije talent-utrke nakon GP Bahreina 31. ožujka i Velika nagrade Barcelone 12. svibnja.

Koristio majčino djevojačko prezime

- Silno sam ponosan što ću moći voziti u Ferrariju, tako velikom timu koji je stvarao povijest automobilističkog i sporta uopće. Naravno: činjenica da je i moj tata dio te blistave povijesti čini me dodatno ponosnim. Svi znaju da su srca obitelji Schumacher jako crvena - izjavio je Mick Schumacher.

Dečko je imao 13 godina kada mu je otac nastradao u nesreći na skijanju.

Vrlo je tiho, trudeći se što više 'prolaziti ispod radara', počeo baviti se automobilizmom, ali prezime koje nosi i zanimanje koje je odabrao, oduzima bilo kakvo pravo na bilo koji oblik anonimnosti. Fokus javnosti pokušavao je izbjeći vozeći pod majčinim djevojačkim prezimenom (Betsch) ili jednostavno kao - Mick Junior.

Foto: Rainer Jensen/DPA/PIXSELL, FrankHoermann/DPA/PIXSELL Kada je, 2015., s pravim imenom i prezimenom nastupio na jednoj utrci njemačke Formule 4, trkalište u Oscherslebenu bilo je prepuno i predstavnika medija i navijača.

Ako je na startnoj listi prezime Schumacher, na utrci će biti 'ludnica'. To je jednostavno neizbježno zbog karizme i mega-uspješnosti Mickova oca.

Michaelovo Ferrari-deseljeće

Michael Schumacher osvojio je sedam naslova svjetskog prvaka, 91 put pobijedio u Formuli 1, za Ferrari vozio od 1996.-2006, a od 2000.-2004. za Talijane osvojio pet od svojih sedam titula.

Nastradao je na skijanju 29. prosinca 2013. godine. Udario je glavom u stijenu u francuskim Alpama, prošao dvije operacije i stavljen je u umjetnu komu. U komi je bio pet mjeseci, a probudili su ga u lipnju 2014. godine te prebacili na kućnu njegu u dom Schumacherovih u Švicarskoj.

Novosti su od tada rijetke, a ono malo priopćenja za javnost ne nude optimizam vezano uz zdravlje jednog od najvećih ako ne i najvećeg šampiona u povijesti Formule 1.

POGLEDAJTE VIDEO

Komentari (12)
  • Ma neka sam isti kao on.... nek sam isti ko stari svoj...

    24. 1. 2019,   11:44
  • Kod nas bi ih proglasili komunjarama

    24. 1. 2019,   12:50
  • Znaci svi navijate za sdp

    24. 1. 2019,   11:55