Obavijesti

Sport

Komentari 48

Schumi nije prikovan za krevet i ne treba cjevčice za hranu...

Schumi nije prikovan za krevet i ne treba cjevčice za hranu...
1

On je jednostavno volio privatnost i nije htio da informacije cure u javnost. Jednom mi je rekao "Nemoj me zvati sve do sljedeće godine, nestat ću na neko vrijeme", rekla je Sabine Kehm...

VIDEO

Jedan od najvećih vozača u povijesti Formule 1, sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher uskoro će proslaviti 50. rođendan, a 29.12 će proći pet godina od teške nesreće koju je doživio na skijanju u Francuskoj. Informacije izlaze na kapaljku, no posljednja vijest koja je izašla u javnost daje pravo na optimizam u njegov oporavak.

Schumacher sa svojom obitelji navodno živi i liječi se u ogromnoj vili u Gladeu, Švicarskoj. Njegovo liječenje košta oko 50 tisuća dolara, a u kući se nalazi i posebna ambulanta i liječnici koji svakodnevno brinu o njemu. Iako je o njegovom stanju proteklih godina bilo plasirano nekoliko laži, Daily Mail doznaje kako Nijemac nije prikovan za krevet i kako ga ne hrane s cjevčicama. 

Vozačeva glasnogovornica Sabine Kehm rekla je zašto nikad nije govorila medijima informacije iz njegovog života.

- Informacije iz njegovog života nisu nikad curile u javnost. On je jednostavno volio privatnost. Jednom mi je rekao "Nemoj me zvati sve do sljedeće godine, nestat ću na neko vrijeme". Mislim da mu je to velika želja za koju je htio da mu se ispuni jednog dana u budućnosti - rekla je Kehm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona je jedna od rijetkih osoba koja ima pristup Schumacheru, a svoj posao i dalje radi vjerno i odano prema svome gazdi.

- Na meni je da i dalje radim svoj posao i da ne dopustim da informacije o njegovom stanju izađu u javnost - rekla je Sabine.

Juergen Tap/DPA/PIXSELL

Iako se još na ljeto pisalo kako je njegova supruga Corinne kupila vilu u Mallorci kako bi Michaelu osigurala što bolje uvjete, čini se da to nije istina, a to je potvrdio bivši šef Ferrarija Jean Todt koji ga je često posjećuje u njegovoj kući u Švicarskoj, a ovaj put su zajedno gledali posljednju utrku sezonu.

- Uvijek sam oprezan sa bilo kakvim izjavama, ali to je istina. Gledao sam tu utrku u zajedno s Michaelom u njegovoj kući u Švicarskoj - potvrdio je Todt. Bivši šef Ferrarija veliki je Schumacherov prijatelj, a to prijateljstvo traje još od vremena kada se Nijemac natjecao.

- Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Michaela, njegovu obitelj... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija.

Schumi je na skijanju udario glavom o stijenu, a poslije toga se ne zna apsolutno ništa o njegovom stanju. Njegova žena smatra da je to stvar samo njezine obitelji.

To je izazvalo efekt senzacionalističkih vijesti koje su se proteklih godina pojavile o Michaelovom stanju, a koje su kasnije demantirane, poput one da je Michael spao na 40 kila i da vegetira do optimističnih vijesti da se oporavio i da čak samostalno hoda. Navodno je svjestan svega oko sebe, a čak i plače kada vidi svoju obitelj.

Kronologija nesreće: 

  • 29. prosinca 2013. - Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen. 
  • 29. prosinca 2013. - Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. 
  • 29. prosinca 2013. - Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga. 
  • Kraj siječnja 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
  • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
  • Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
  • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
  • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
  • Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
  • Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
  • Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
  • Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
  • Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
  • Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
  • Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
  • Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
  • Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
  • Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječio Schumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
  • Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
  • Studeni 2018. - U javnosti se pojavilo pismo Corinne Schumacher njemačkom glazbeniku Saschi Herchenbachu, a u njemu je napisala kako je "Michael veliki borac i neće se prestati boriti"

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub