Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Schumijeva žena brani da ga vidim jer zna da bih otkrio sve'

'Schumijeva žena brani da ga vidim jer zna da bih otkrio sve'
6

Volio bih vidjeti kako mu je, stisnuti ruku i uštipnuti za lice, ali Corinna Schumacher to mi ne dopušta. Boji se da ću odmah vidjeti što se događa i obznaniti istinu javnosti, rekao je Willi Weber

VIDEO

Informacije o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera (50) i dalje su obavijene velom tajne. Gotovo šest godina nakon teške nesreće na skijanju u francuskim Alpama Schumi nikad nije viđen u javnosti, a nisu ga vidjeli ni neki ljudi koji su blisko surađivali s njim.

Tako bivši Schumacherov menažder Willi Weber u dokumentarnom filmu njemačkog RTL-a "Priča o Michaelu Schumacheru" povodom 25. godišnjice osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka otvoreno govori o situaciji sa sedmerostrukim svjetskim prvakom u Formuli 1.

Pokretanje videa...

Michael Schumacher 02:18

- Znam da je Michael u teškom stanju, ali ne znam koliko je napredovao. Volio bih vidjeti kako mu je, stisnuti ruku i uštipnuti za lice - rekao je Weber i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nažalost, Corinna mi to ne dopušta. Vjerojatno se boji da ću odmah vidjeti što se događa i obznaniti istinu javnosti.

Vjeruje u pozitivan ishod Schumacherove borbe s teškim zdravstvenim stanjem.

- Čvrsto vjerujem u Michaelov oporavak jer znam da je borac. Ako postoji ikakva šansa, iskoristit će je. To ne može biti kraj. Molim se za njega i uvjeren sam da ćemo ga ponovno vidjeti - zaključio je bivši Schumijev menadžer.

Tata, ovo je za tebe: Gina je za Schumija nosila boje Ferrarija
Tata, ovo je za tebe: Gina je za Schumija nosila boje Ferrarija

Početkom godine obitelj Schumacher izdala je priopćenje u kojem tvrdi kako je Michael u najbojlim rukama, da čine sve što je u njihovoj moći da mu pomognu i da, prema Michaelovoj želji, sve informacije drže u tajnosti.

Podsjetimo, Schumachera su u rujnu prevezli iz doma kraj Ženevskog jezera u Europsku bolnicu Georges-Pompidou u Parizu, gdje je boravio pod lažnim imenom, na tajni tretman matičnim stanicama. Priznata talijanska neurokirurginja Matilde Lonardi opovrgnula je takvu mogućnost.

- Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim stanicama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjesnosti poput Michaela Schumachera - rekla je Leonardi.

Mick Schumacher: Vettel mi je ono što je moj otac bio njemu
Mick Schumacher: Vettel mi je ono što je moj otac bio njemu

Neimenovana liječnica pariške bolnice rekla je, pak, kako se bivši prvak nalazi pri svijesti, no hrvatski neurokirurg prof. dr. sc. Darko Chudy, kojega su kontaktirali oko pomoći Michaelu, rekao nam je kako su šanse za oporavak nakon šest godina vegetativnog stanja minimalne.

- Trebalo se nešto napraviti unutar godinu dana nakon nesreće, a ovako... Teško - rekao nam je Chudy.

Kronologija nesreće:

  • 29. prosinca 2013. - Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen. 
  • 29. prosinca 2013. - Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. 
  • 29. prosinca 2013. - Stavljen je u komu kako bi se spriječilo oticanje mozga. 
  • kraj siječnja 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
  • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
  • sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
  • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
  • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
  • studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
  • siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
  • ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
  • rujan 2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
  • prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
  • srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
  • rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
  • rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
  • prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
  • ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječio Schumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
  • kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
  • studeni 2018. - U javnosti se pojavilo pismo Corinne Schumacher njemačkom glazbeniku Saschi Herchenbachu, a u njemu je napisala kako je "Michael veliki borac i neće se prestati boriti"
  • prosinac 2018. - Stigla je informacija kako Schumacher živi u vili u Gladeu, u Švicarskoj, da nije prikovan za krevet i da ga liječnici ne hrane cjevčicama.
  • siječanj 2019. - Obitelj izdaje priopćenje u kojem tvrdi kako je Michael u najboljim rukama, da čine sve što je u njihovoj moći da mu pomognu te da, prema Michaelovim željama, detalje oko njegova zdravlja drže u tajnosti.
  • 9. rujna 2019. - Michaela Schumachera uvode u parišku bolnicu Georges-Pompidou prekrivenog plahtama na tajni tretman matičnim stanicama, gdje je boravio pod lažnim imenom
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov