Obavijesti

Sport

Komentari 25

Šef sudaca: U prošlom su kolu suci najviše oštetili - Riječane!

Šef sudaca: U prošlom su kolu suci najviše oštetili - Riječane!
1

Sve četiri vodeće momčadi su oštećene, bilo je pogrešaka sudaca, a sva četiri trenera ponijela su se gospodski. Hvala vam, a ja ću kao šef Sudačke komisije napraviti sve da suđenje bude bolje, rekao je Kulušić

VIDEO

Sudačka ekspertiza HNTV-a u sastavu šef Sudačke komisije Ante Kulušić i bivši međunarodni sudac Miroslav Vitković u svim se ključnim detaljima dva derbija proteklog vikenda složila s onom Matea Beusana na HTV-u.

Dakle, obojica su potvrdila da su Tihomir Pejin i njegovi pomoćnici ispravno procijenili Soudanijevo zaleđe u petoj minuti, vrhunski da nije bilo zaleđa u akciji Ademija i Soudanija u 55., da prekršaj na Soudaniju nije bio u kaznenom prostoru, da je dobro dijelio kartone u gužvi na kraju...

- Dinamov je gol za 1:1 postignut nakon zaleđa, pomoćni sudac je pogriješio u najjednostavnijoj situaciji, stajaćoj! - čudio se Kulušić.

- Jedanaesterac za Hajduk bio je čist, kao i žuti karton Stojanoviću, jer njegova je namjera bila ići na igrača, nikako na loptu. Ma u toj situaciji su dva zračna duela, u kojima ni jedan igrač Hajduka ne može do lopte, a oba igrača Dinama rade prekršaje!?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potvrdili su i da u 97. minuti duel Sigalija i Ercega nije bio za penal:

- Bila je to borba za loptu, remplanje, koje se dogodilo u prostoru između tri suca i cijeli sudački tim donio je odluku da taj kontakt nije dovoljan za prekršaj. Po pravilima - nije dovoljno, svaki kontakt nije prekršaj - rekao je Vitković.

U Rijeci je, pak, Marko Matoc u prvom poluvremenu zamijenio prvog suca Gorana Gabrila.

- Dobio je rupturu lisnog mišića i nije mogao nastaviti čak ni kao sudac iza gola - rekao je Vitković, pa analizirao dva žuta kartona dvojice igrača Rijeke koji će zbog njih propustiti derbi s Dinamom:

- Mišić je ispravno dobio žuti, a kod Vešovićeva, glavni je sudac bio dosta udaljen. Bio je prekršaj, što je ispravno odlučio, ali pomoćnik mu je asistirao da je Vešović stao na suparnika nakon duela, što snimka nije potvrdila. Poslije je Vešović i protestirao, mahao, bio na granici drugog žutog. Također, kasnije je napravio prekršaj s leđa, ali najispravnija je tu bila odluka suca da ka ne kazni drugim žutim.

- Gavranović je prije nego što je zabio nepriznat pogodak bio u zaleđu jer bio je nagnut naprijed. Prednost napadaču se daje kad nema zaleđa. Ako je zaleđe, zaleđe je, koliko god malo! Prednost se daje kad sudac nije siguran.

Govoreći o zadnja dva kola, kada je Rijeka izgubila od Istre i Osijeka, šef sudaca Kulušić priznao je:

- Sve četiri vodeće momčadi su oštećene, bilo je pogrešaka sudaca, a sva četiri trenera ponijela su se gospodski. Hvala vam, a ja ću kao šef Sudačke komisije napraviti sve da suđenje bude bolje.

- Slažem se da je Rijeka prošla najgore, a uvjeren sam jedino da pogreške ni u kojem slučaju nisu namjerne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram