Obavijesti

Sport

Komentari 138

Šefe, dođite! Dalić pozvao Ćiru i brončane iz 1998. na finale!

Šefe, dođite! Dalić pozvao Ćiru i brončane iz 1998. na finale!
24

U igračima i meni probudio se inat. Ma, oni su jači od mene u glavi, oni mene guraju. Srce mi je kao Moskva, rekao je izbornik Zlatko Dalić, koji je pozvao legendarnu generaciju brončanih na finale SP-a

VIDEO

Srce mi je kao Moskva. U igračima i meni probudio se inat. Ako Bog da, donijet ćemo taj pehar u Hrvatsku. Spremni smo, kvalitetu imamo, podršku također, u Hrvatskoj i cijelom svijetu, rekao je izbornik Zlatko Dalić koji se javio u vijesti Nove TV.

- Nismo bili bahati, šutjeli smo i radili i došli do kraja. Ali nije gotovo. Dečkima sam nakon ručka rekao da zaborave, da je sve ovo iza nas, sad se okrećemo finalu.

Pozvao je Dalić na finale protiv Francuske legendarnu 'brončanu' generaciju 1998.

- Čujem se sa Ćirom, htio bih da dođe, da svi dođu u Rusiju i budu naši gosti. Oni su ostvarili sjajan uspjeh, mi smo ih sad pretekli i neka im ne bude žao. Hrvatska mora biti zajedno, zato bih želio da svi Vatreni koji mogu dođu na finale - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije točno 20 godina, Francuska je izbacila Hrvatsku u polufinalu i osvojila naslov.

Sad će Hrvatska igrati protiv Francuske za zlato.

- Francuzi imaju sjajne igrače, poštujemo ih, ali poštujemo i sebe i znamo da smo jaki, znamo da možemo biti prvaci. Moji igrači mene guraju, oni su jači od mene u glavi. Htio sam nešto mijenjati i ranije protiv Engleza. Pitam tko ide van, svi šute. Nitko ne kuka, svi govore: 'pusti, igrat ću', 'nemoj mene'. To je kvaliteta ove generacije, nema popuštanja, nema odustajanja. Rakitić je imao temperaturu, Suba, Lovren i Vrsaljko problema, ali nitko neće van - dodaje Dalić.

Kad je preuzeo reprezentaciju, puno je njih sumnjalo.

- Pametnjakovići su me napadali, ja sam samo svoj posao. Netko mora tim dečkima reći da nešto nije u redu. Zato sam došao. To nas je koštalo stanja u državi, stalno nešto filozofiramo, a ništa se ne radi. To je probudilo inat u meni i igračima. Sad sam još ponosniji na njih. Pokušat ćemo osvojiti naslov, što god bude, moramo biti ponosni - dodao je Dalić.

Kako god završilo, Vatreni će za nas biti pobjednici.

Naravno, sprema se i veliki doček, Hrvatska će, budite uvjereni u to, dočekati svoje junake.

- Svi koji su prošli te dočeke kažu da to čovjek ne može ni zamisliti. Zaslužili smo to jer smo ujedinili Hrvatsku. Bilo je puno negativnih stvari oko reprezentacije, ovo nije ni moja ni Šukerova reprezentacija, ovo je Hrvatska. Svi moramo biti zajedno, ma tko može zabraniti Hrvatskoj da igra u Splitu?! Ne mogu obećati naslov, ali mogu borbu, karakter i želju - rekao je Dalić.

Izborniče, ništa nam više od toga ne treba...

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske