Obavijesti

Sport

Komentari 65

Vatreni su golijadom obilježili 110. rođendan sisačke Segeste

Vatreni su golijadom obilježili 110. rođendan sisačke Segeste
18

PROSLAVA 110. ROĐENDANA Pred oko 4 tisuće gledatelja Vatreni su u Sisku priredili spektakl i golijadu povodom proslave 110. rođendana Segeste. Završilo je 8-1 za Hrvatsku

VIDEO

Vatreni su golijadom upriličili 110. rođendan najstarijeg hrvatskog nogometna kluba, sisačke Segeste koja se natječe u trećem kvalitativnom rangu. Hrvatska je pobijedila rezultatom 8-1. Po dva gola zabili su Mario Mandžukić (7', 33'), Perišić (40', 44'), Nikola Kalinić (53', 64') te po jedan Andrej Kramarić (32') i Duje Čop (58'). Za domaće je počasni gol  zabio Luka Kožić u 88. minuti.

Pred oko 4 tisuće prisutnih istrčali su ovi sastavi po izboru trenera Buinca i Čačića:

Hrvatska je odmah snažno počela i povela u sedmoj minuti golom Marija Mandžukića poslije akcije s Ivanom Perišićem. Do 32. minute čekalo se na novi gol, u tom su periodi Vatreni stvarali, no domaći su požrtvovnom defenzivom čuvali minimalni zaostatak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjacin 'hat-trick' asistencija, Perišić zabio 'škaricama'

Promašivao je Andrej Kramarić, ali u spomenutoj 32. minuti pogodio je poslije asistencije raspoloženog igrača Juventusa, Marka Pjace.

Minutu kasnije, tri gola prednosti za Čačićeve izabranike. Pjaca je ponovo probio desnu stranu, ubacio u sredinu gdje se najbolje snašao Mandžo i poentirao za 0-3.

Sadržajnih pola sata utakmice začinio je i ponajbolji domaći igrač, Tomislav Ivičić. Malo je 'zavrtio' Vidu s par driblinga, no na kraju ga je stoper Hrvatske uspio zaustaviti.

Do poluvremena viđena su još dva gola zaslugama Marka Pjace, Ivana Perišića te Andreja Kramarića. Prvi je zabio Ivan Perišić na asistenciju Kramarića u 40 minuti. Tipičan njegov gol iskosa lijevom nogom, nije bilo problema pri realizaciji.

Drugi je bio prava majstorija ofenzivca Intera. Još jedna asistencija Marka Pjace, lijepo je ubacio s desne strane, a Perišić 'škaricama' fino poentirao za 0-5. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0-5, a na putu do svlačionice Perišić je poklonio dres domaćem igraču za neizbrisivu uspomenu.

Duje Čop zabio svoj prvi gol za Hrvatsku

U poluvrijeme se ušlo uz dosta promjena u sastavima s obje strane kako i priliči revijalnim susretima. U 56. minuti Hrvatska povećava na 0-6. Pjaca je ostavio loptu za Ivana Strinića koji je lijepo ubacio na Nikolu Kalinića, napadač nije imao problema oko realizaciji u 53. minutu utakmice. Dvije minute poslije, prijeti i Segesta. Marko Filipović našao se u dobroj prilici, dobro je prihvatio loptu i pucao kraj gola iz blizine.

Novi gol Vatreni postižu u 58. minuti. Marcelo Brozović fino je pronašao Duju Čopa koji je zabio svoj prvi gol za Hrvatsku. Odmah potom je Kalinić ušao u zicer, no golman Filip Skender ga zaustavlja. Zatim, šest minuta poslije, Hrvatska zabija svoj posljednji gol na utakmici. 

Luka Kožić donio počasni gol Segesti

Mateo Kovačić sjajno je pripremio akciju za Nikolu Kalinića koji je to lagano realizirao za 0-8. Do kraja utakmice viđeno je i nekoliko akcija domaćih, a jedna je završila na najljepši mogući način. 

Dvije minute prije kraja Marko Filipović je sjajno opalio i pogodio prečku gola Ivana Vargića, lopta se odbila taman na nogu Luke Kožića koji je to sproveo u mrežu za počasni gol Segeste na opće oduševljenje prisutne publike.

Hrvatska je tako lijepo najavila susret protiv Turske u sklopu kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji protiv Turske u ponedjeljak na Maksimiru od 20 i 45.

Segesta - Hrvatska 1-8

(Kožić 88' / Mandžukić 7', 33', Kramarić 32' Perišić 40', 44' N. Kalinić 53' 64', Čop 58')

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka