Obavijesti

Sport

Komentari 58

SEKSI Sandra: Umjerena sam, ali se užitka nikako ne odričem

SEKSI Sandra: Umjerena sam, ali se užitka nikako ne odričem
9

Svjetska prvakinja oduševila je vitkom figurom, a pritom zadržala 79,8 kilograma. Zbog plana kojega se drži ne želi ići ispod te kilaže. Već se sprema za sljedeće Olimpijske igre u Tokiju

VIDEO

Tjednima prije nego što je otputovala na Svjetsko prvenstvo u London, gdje se okitila drugom zlatnom medaljom u svojoj karijeri, Sandra Perković (27) svojim je novim izgledom mamila uzdahe obožavatelja atletike.

Preplanule puti najbolja bacačica diska isticala je u minijaturnim badićima svoju isklesanu liniju koju, osim napornih treninga, teše i zdravom prehranom.

- Tajna moje vitkosti leži u umjerenosti, užitku i dosljednosti. Kao vrhunska sportašica uvelike vodim brigu o svojoj prehrani, ali i o treninzima te adekvatnom odmoru. To su tri čarobna ključa za dobar rezultat - objasnila je Sandra.

KUJE PLAN ZA TOKIO Već se pripremam za Olimpijske igre, zbog čega se držim strogog režima prehrane i treniranja

- Čim se probudim, pijem zdravi napitak, a tek sat vremena kasnije unosim hranu u organizam. Najvše volim jesti mliječne proizvode i bjelančevine s kojima redovito uspijem iskombinirati orašaste plodove. To je moj doručak iz snova - kaže Sandra.

Ručku se ponajviše veseli kad je na stolu dočeka bistra pileća ili teleća juha iako je najboljoj svjetskoj bacačici diska omiljena gusta juha napravljena od svježeg povrća.

- Volim sve vrste rižota, a često si priuštim i crveno meso s prilogom. To mi daje snagu za oporavak s prvog treninga te pripremu za drugi. Večeram salate koje kombiniram sa sirevima, no u tijelo nikad ne unosim više od tri vrste namirnica. Vodim računa o tome da mi se tijelo odmori dok spavam umjesto da se muči s probavom hrane. To mi je važno zbog napornih treninga koji me očekuju sutradan - objasnila je Sandra.

U pauzama od konkretnih obroka osvježava se proteinskim shakeovima ili komadom voća.

- Treniram od dva do tri puta na dan, ovisno o tome u kojoj se fazi priprema nalazim. U teretanu i na bacalište uvijek odlazim zbog svojega gušta, a dodatne treninge nikad ne radim jer to nije u mojem planu i programu. Edis osmišljava plan zbog čega nikad ništa ne radim na svoju ruku - rekla je zlatna olimpijka.

Edis: Sandra je meni šef

U ljubavnu vezu s Edisom Elkasevićem (34) Zagrepčanka se upustila krajem 2011., a godinu kasnije uselili su se u zajednički stan. Kad se 2013. razišla sa starim trenerom Ivanom Ivančićem, tu je ulogu preuzeo Edis, a par je ubrzo otkrio kako uspijevaju zajednički funkcionirati i na sportskom terenu i kod kuće.

- Jedan dan sam ja šef, a drugi dan je Sandra. Snalazimo se - objasnio je trener atletičarke.

Perković svoju zaljubljenost nije krila. Sportašica se pohvalila fotografijama s putovanja na Sejšele, gdje je uživala u romansi s Edisom, no o njihovu se prekidu počelo šuškati nedugo nakon toga jer je Sandrin dečko počeo izbjegavati javnost.

- Svi se pitaju tko je taj misteriozni trener, ‘čovjek iz sjene’, čovjek kojemu dugujem sve zasluge. Koji ima znanja, strpljenja, želje i motiva da iz dana u dan budemo sve bolji. To je on, moj trener i životni partner Edis Elkasević. Naša ljubav zaključana je visoko, visoko, da je sve nesreće i nevolje zaobiđu te da je samo anđeli čuvari mogu čuvati - rekla je sportašica svojedobno o svojem partneru.

‘Vratila sam svjetsko zlato’ 

Da je s njihovim odnosom sve u redu, prvakinja Sandra potvrdila je u Londonu bacivši 70,31 metar.

- Presretna sam, uspjela sam vratiti svjetsko zlato koje sam izgubila 2015. Sad imam sve tri titule, aktualna sam olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja - rekla je nova/stara svjetska prvakinja nakon što je primila zlatno odličje te skočila u zagrljaj dečka Edisa.

Unatoč tome što je na račun sportskih uspjeha svakodnevno obožavatelji, prijatelji i obitelj obasipaju pohvalama i podrškom, isklesanoj sportašici ponajviše gode komplimenti njezina voljenog Edisa.

‘Moj trener i životni partner Edis čovjek je iz sjene kojem dugujem sve. Naša ljubav zaključana je daleko od nesreća i nevolja kako bi je zauvijek čuvali anđeli’

- Kao i svakoj ženi, naravno da mi komplimenti gode, i to pogotovo ako su pozitivni. Sve ovo što se dešava s promjenom moje kilaže događa se s razlogom, a to je plan za Tokio 2020. i moj treći odlazak na Olimpijske igre. Bilo mi je teško u počecima, zbog putovanja i lokacija na koje smo odlazili držati se strogog prehrambenog režima. Nismo uvijek imali uvjete niti domaće namirnice, pa smo ponekad morali i improvizirati, ali sve se isplatilo. Ovo je kilaža koju ću zadržati jer za bacacicu diska i za plan koji radimo ne smijem ići ispod 79,80 kilograma. Sad je najvažnije da se tijelo privikne na ovo stanje ne bi li moji rezultati bili još bolji - rekla je Perković.


Druga strast joj je moda

Sportašica prati trendove pa često iznenađuje svojim kombinacijama omiljene joj dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

‘Umjerena sam i dosljedna, ali se užitka ne odričem’

Sandrin trener i dečko Edis pomno osmišljava što će i kad Sandra jesti te kako će trenirati, a ona nikad ne odstupa od plana.

Energiju za treninge crpi iz smothieja

Atletičarka svakoga dana trenira dva ili tri puta te se strogo pridržava plana koji joj osmišljava dečko i trener Edis Elkasević.

Ujutro natašte pije smothie pripravljen od limuna, naranče i bobičastog voća, a omiljena jela su joj juhe, rižoto i crveno meso.

‘Nije mi bilo lako jesti kako je zacrtano’

Kako Perković često putuje, usklađivanje strogog režima prehrane s lokacijama na kojima trenira i natječe se nije joj bilo lako.

- Nismo uvijek imali uvjete niti domaće namirnice, pa smo improvizirali. Ipak, sve se na kraju isplatilo - rekla je bacačica diska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem