Obavijesti

Sport

Komentari 11

Šemper: Srna mi je čestitao na obranama i darovao mi dres...

Šemper: Srna mi je čestitao na obranama i darovao mi dres...
1

Nikada nisam doživio nešto ovakvo, poslije utakmice su mi baš svi čestitali. Moji igrači, njihovi igrači, oba trenera, za mene je to baš bilo vrhunsko iskustvo, rekao je mladi golman Chieva Adrian Šemper...

VIDEO

Adrian Šemper u srijedu je upisao debi u talijanskom nogometu, hrvatski vratar branio je u porazu (2:1) Chieva od Cagliarija u sklopu 4. kola talijanskog Kupa. Mladi čuvar mreže u tom se ogledu istakao s nekoliko vrhunskih intervencije, bio najbolje ocijenjen igrač svoje momčadi...

- Jako sam sretan i zadovoljan, napokon je došao taj dan, moj debi za Chievo. Dugo sam čekao na taj nastup, nisam dugo branio prije toga, ali sve je bilo puno lakše kada je krenula utakmica. Onda je stigla i prva obrana, tu mi se otvorilo, sve je išlo svojim tijekom - javio se poslije utakmice Adrian Šemper, pa nastavio:

- Nikada nisam doživio nešto ovakvo, poslije utakmice su mi baš svi čestitali. Moji igrači, njihovi igrači, oba trenera, za mene je to baš bilo vrhunsko iskustvo. Baš sam sretan, ma moram biti zadovoljan, svima sam dokazao kako mogu braniti na ovoj razini.

Chievo će otkupiti mladog golmana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo, Šemper je dolaskom u Italiju promijenio cijelu golmansku tehniku...

- Velika je razlika u golmanskim treninzima u Hrvatskoj i Italiji, tu se stvarno jako puno radi s vratarima. Čim sam došao tu su mi iz temelja promijenili vratarsku tehniku. Morao sam zaboraviti baš sve što sam naučio u Zagrebu, na početku mi je bilo dosta teško i konfuzno. Sada sam se prilagodio tome, sve je kako treba.

Kakva je danas situacija s vama? Ostajete li sada na vratima Chieva ili se pak vraćate na klupu?

- Svima sam pokazao kako se na mene može računati, kako u svakom trenutku mogu uskočiti u momčad. Sve je moguće, možda sada ostanem 'jedinica', a možda se to dogodi vrlo brzo. Takvi su bili i planovi čelnih ljudi kluba, da se prilagodim, pa što prije stanem na gol. Ovom su utakmicom od mene dobili pozitivan 'feedback', a ja ću trenirati još jače, dokazati im da mogu braniti na ovoj razini.

A kakvi su planovi s vašom budućnosti, hoće li vas Chievo otkupiti od Dinama na kraju sezone?

- Takav je plan, rekli su mi da će me otkupiti na ljeto.

'Srna mi je poklonio dres'

U jučerašnjoj utakmici na suprotnim su vam stranama bili Darijo Srna i MarkoPajač...

- Obojica su mi čestitali poslije utakmice, sa Srnom sam i zamijenio dres. Pajaču sam krajem dijela obranio jedan dobar 'slobodnjak', pa me na poluvremenu pitao 'što radim i da mu takve udarce ne smijem braniti, haha'.

Chievo je ipak uvjerljivo na začelju prvenstvene ljestvice, momčad je u prvih 14 kola skupila tek dva boda...

- Mi apsolutno vjerujemo u ostanak, nećemo se predati, svi vjerujemo u pozitivan niz kojim ćemo krenuti prema gore. I kako ćemo se brzo vratiti gdje nam je mjesto. Oduševili su me ovdje i navijači, kod njih nema nikakve panike, oni su i dalje mirni, potpuno su uz klub. Znaju da dajemo sve od sebe, uz nas su i u dobru i u zlu, nema nikakvog vrijeđanja ili negative.

Kako ste se naviknuli na život u Italiji?

- Ma tu nije bilo nikakvih problema, u klubu ima puno igrača s naših područja, svi su mi puno pomogli u prilagodbi. Pohvatao sam jezik, nije bilo nikakvih problema, pa sada stvarno uživam u Italiji.

'Stalno pratim Dinamo'

U karijeri ste imali puno ponuda, tražio vas je i Chelsea, a nikada niste uspjeli biti 'jedinica' u Dinamu. Žalite li sada za čime?

- Ne, ne žalim za onime što je bilo u prošlosti, presretan sam, preporodio sam se u Italiji. Razmišljam samo o budućnosti, o onome što je tek preda mnom. Italija je za mene velika pozornica, spreman sam za dokazivanje, vjerujem da sam izabrao pravi put.

Hrvatska U-21 reprezentacija će uskoro put Italije, na ljeto vas tamo očekuje Europsko prvenstvo do 21 godine...

- Spreman sam, uvijek sam s ponosom nastupao za sve hrvatske selekcije. Vjerujem i nadam se da ću biti dio U-21 reprezentacije na tom turniru, ali kako bude - bit će.

Pratite li Dinamo? Vaš bivši klub je konačno prezimio u Europi...

- Pratim sve, baš svaku utakmicu. Dinamo igra jako dobro, čestitam igračima i stručnom stožeru na velikim uspjesima ove jeseni. Konačno je stiglo i to europsko proljeće, želim im svu sreću i u nastavku europske sezone - završio je dobro raspoloženi Šemper.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića