Obavijesti

Sport

Komentari 14

Senegalce u Osijeku predvodi zvijezda 'redsa', Sadio Mane

Senegalce u Osijeku predvodi zvijezda 'redsa', Sadio Mane
1

Senegalski izbornik Aliou Cisse objavio je popis 23 kandidata za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a predvodit će ih napadač Liverpoola Sadio Mane

VIDEO

Aliou Cisse je prije 16 godina kao kapetan predvodio reprezentaciju Senegala u njezinom prethodnom nastupu na Svjetskom prvenstvu, a u Rusiji će pokazati svoje liderske sposobnosti sa izborničke klupe.

Njegovo najsnažnije oružje svakako će biti Liverpoolov napadač Sadio Mane, koji će se posljednji priključiti pripremama, jer ga još čeka finale Lige prvaka protiv Real Madrida 26. svibnja u Kijevu.

- Zajedno smo tri godine, ova je skupina naporno radila, koncentrirali smo se na koheziju, ali i u izboru je odlučivala i kompetitivnost igrača. Želimo nastaviti tamo gdje smo stali u kvalifikacijama - izjavio je Cisse na konferenciji za medije prilikom objavljivanja popisa.

Senegal se nalazi u skupini H s Poljskom, Japanom i Kolumbijom, a turnir će otvoriti 19. lipnja protiv Poljaka. Momčad predvođenu Liverpoolovom zvijezdom Sadiom Maneom na djelu će moći vidjeti i navijači hrvatske reprezentacije, koja će 8. lipnja u Osijeku upravo protiv Senegala odigrati posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska u Rusiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Popis 23 igrača Senegala za SP u Rusiji 2018. čine:

GOLMANI: Abdoulaye Diallo (Stade Rennes), Alfred Gomis (SPAL), Khadim Ndiaye (Horoya);

BRANIČI: Lamine Gassama (Alanyaspor), Saliou Ciss (Valenciennes), Kalidou Koulibaly (Napoli), Kara Mbodji (Anderlecht), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Salif Sane (Hannover 98), Moussa Wague (Eupen)

VEZNI IGRAČI: Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham United), Alfred Ndiaye (Wolverhampton Wanderers), Badou Ndiaye (Stoke City), Cheikh Ndoye (Birmingham City), Ismaila Sarr (Stade Rennes).

NAPADAČI: Keita Balde (Monaco), Mame Biram Diouf (Stoke City), Moussa Konate (Amiens), Sadio Mane (Liverpool), Mbaye Niang (Torino), Diafra Sakho (Stade Rennes), Moussa Sow (Bursaspor)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske