Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Senzacija! Amater je izbacio najboljeg igrača svijeta sa SP-a

None Foto: The Times/NI Syndication/PIXSELL 2

Ikona snookera Ronnie O'Sullivan ispao je sa Svjetskog prvenstva već i prvom kolu. Porazio ga je amater James Cahill (23) s 10-8. On je prvi amater u povijesti koji igra SP, a nema ga mi na svjetskim rang listama

Već uvodni dani Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu donijeli su nekoliko iznenađujućih rezultata, ali i jednu pravu senzaciju. Amater James Cahill u 1. kolu je izbacio peterostrukog prvaka svijeta, te ikonu ovog sporta Ronneija O'Sullivana.

Dvadesetrogodišnji Britanac iznenadio je samog sebe, pa na kraju slavio rezultatom 10-8. Zanimljivo, Cahill je prvi amater koji je u povijesti stigao na Svjetsko prvenstvo, a danas ga niti nema na svjetskim rang listama.

- Ne znam što reći, na kraju meča sam jedva stajao na nogama - rekao je Cahill, pa nastavio:

- Uvijek sam vjerovao u sebe, znao da mogu pobjeđivati i najbolje kada imam svoj dan. Sada želim svima dokazati koliko vrijedim.

Ronnie O'Sullivan (43) na ovo natjecanje nije stigao u top-formi, ali je bio izuzetno motiviran. Naime, "The Rocket" je u svojoj karijeri osvojio pet naslova svjetskog prvaka (2001., 2004., 2008., 2012. i 2013.), a O'Sullivan i dalje vjeruje kako može dostići najbolje u povijesti ovog sporta. Istina, Joe Davis je i dalje nedostižan s 15 osvojenih naslova, Fred Davis i John Pulman ih imaju po osam, Stephen Hendry sedam, a Steve Davis i Ray Reardon po šest. A od svih spomenutih, aktivan je samo O'Sullivan.

James Cahill sada je oduševio svjetsku javnost, a mnogi sumnjaju da 23-godišnjak može nastaviti u ovom stilu. Iako je riječ o amateru, Cahill je od 2013. do 2017. bio profesionalac, no to mu nije donijelo puno sreće, tek je u dva navrata stigao do 76. mjesta na svjetskoj rank ljestvici. A Cahill je imao pravog učitelja, njegov ujak je Stephen Hendry, jedan od velikih rivala "The Rocketa", te osvajač sedam naslova svjetskog prvaka.

Komentari (16)
  • Senzacija u rangu objave snooker članka na 24 sata ;) .Ronnie dosta riskantno kao i uvijek i pošto mu je klizio meč možda je mogao malo stati na loptu i kreniti igrati malo defanzivnije jer se tu Cahill baš i ne snalazi najbolje.Na 8-8 promašio čistu ružičastu,a u narednom frameu mu se dogodio peh u najgorem trenutku i osim obojane mu je ušla i crvena i ostala je praktički čista situacija za Cahilla....Eto,zanimljiv turnir za sada,odličan decider Brecela i Wilsona,a s druge strane posebno simpatičan lik Shaun Murphy ostavio Kineza Honghaoa na rekordno mizernih 89 poena u cijelom meču,a evo i Trump zasada loše krenio....

    23. 4. 2019,   16:57
  • Bravo 24 sata za clanak. Vidi se da citate nase komentare :)

    23. 4. 2019,   16:50
  • Nije stigao u top formi? Pa čovjek je ovu sezonu do svjetskog prvenstva dominirao. Judd Trump mu je jedini mogao parirati. Dostigao je ove sezone rekord u osvojenim UK Championship turnirima. Dostigao je Hendryja ove sezone po rankiranim turnirima(36). Postao je opet igrač broj jedan. Apsolutno je bio u formi, ali kod njega je bitan voljni moment i koncentracija. Inače je bez dvojbe najbolji igrač na svijetu što se tiče talenta možda i ikada

    23. 4. 2019,   16:51