Obavijesti

Sport

Komentari 46

Senzacija: Na klupu Osijeka bi trebao stići Christian Panucci!

Senzacija: Na klupu Osijeka bi trebao stići Christian Panucci!
1

Nakon što je Dino Skender dobio otkaz, Osijek traži trenera, a prema izvorima bliskima klubu na klupu bi mogla sjesti legenda talijanskog nogometa Christian Panucci (46)

VIDEO

Panuccijeva priča po jednoj stvari doista je jedinstvena. Na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. bio je kapetan talijanske reprezentacije. Nakon što se ozljedio odlučio se vratiti u Italiju kako bi što prije krenuo s oporavkom. Kupio je kartu za let iz New Yorka preko Pariza do Milana. No prtljaga nu je zagubljena u Atlanti.

- Ako hoćete, imamo jedan let iza, ide izravno za Milan - objasnili su mu u zračnoj luci.

Panucci se premišljao i odlučio se za sljedeći let. Njegov  Boeing 747 "TWA flight 800", kojim je trebao letjeti, srušio se u Atlanski ocean i poginulo je svih 230 putnika i članovi posade. Nitko nije preživio. Također, uz Panuccija se veže još jedna zanimljivost, a to je da je prvi Talijan koji je zagrao u Real Madridu.

No za hrvatski nogomet trenutačno je zanimljivo nešto drugo, a to je da je Panucci kandidat za trenera Osijeka. Naime, nakon što je dvije godine bio izbornik Albanije, s kojom, ruku na srce, i nije napravio neki rezultat, ostao je bez posla. Kao izbornik Albanije u 15 utakmica imao je svega četiri pobjede. Pobijedio je Tursku u Turskoj 3-2, Lihtenštajn 2-0, Izrael 1-0 i Wales 1-0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi trenerski posao imao je u Palermu, u ožujku 2012., no dao je otkaz nakon samo mjesec dana. Potom je preuzeo Livorno gdje se zadržao 36 utakmica, pa otišao u Ternanu i vodio točno jednu utakmicu i nakon toga postao izbornikom.

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, kako saznajemo, posao je htio namijeniti Igoru Bišćanu, izuzetno talentiranom treneru, no Bišćan je zatražio odmor od dvadesetak dana kako bi raščistio glavu od silnih problema koje je trpio u Rijeci. Uostalom, Bišćanova je želja sjesti na klupu hrvatske mlade reprezentacije-

Nakon što je dobio cipelu od Bišćana Meštrović se okrenuo stranim trenerima, a navodno je odabrao Christiana Panuccija. Bio bi to jako dobar marketing Osijeku, ali i hrvatskom prvenstvu jer Panucci je legenda talijanskog nogometa. Igračka. Trenerska sigurno nije. Također bio bi to prvi Talijan na klupi Osijeka u povijesti, ali i drugi talijanski trener u povijesti HNL-a. Prvi je bio Hajdukov Edoardo Reja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska