Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Senzacija u Dohi: Šimić druga na mitingu Dijamantne lige...

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska skakačica Ana Šimić stigla je do sjajnog drugog mjesta na prvom mitingu Dijamantne lige ove sezone u katarskoj Dohi. Šimić je preskočila 191 centimetar, a prva je bila Jaroslava Mahučik

U velikom stilu hrvatska skakačica u vis Ana Šimić (29) otvorila je novu sezonu Dijamantne lige.

Na prvom ovosezonskom mitingu održanom u Dohi hrvatska atletičarka preskočila je 191 centimetar i podijelila drugo mjesto s Bugarkom Mirelom Demirovom i Šveđankom Erikom Kinsey koje su također iz prvog pokušaja preskakale istu visinu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvo mjesto pripalo je sjajnoj Ukrajinki Jaroslavi Mahučik koja je preskočila 196 centimetara, ali to nije ni blizu naše legendarne skakačice Blanke Vlašić koja je 2009. postavila rekord mitinga koji je ostao i do danas - čak 205 centimetara.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ana Šimić uzela je vrijedne bodove za nastavak sezone, a Sandra Perković nije nastupila u Dohi. Ona će sezonu otvoriti u Stockholmu krajem mjeseca.

Komentari (25)
  • Nekoć se sa 191 nisi moga niti kvalificirat na olimpijadu ili svjetsko, a sada osvojiš drugo misto u dijamantnoj ligi. Da je ovako bilo dok je Blanka bila na vrhuncu osvojila bi sve.

    3. 5. 2019,   23:29
  • 191 i nije neka senzacija 😂😂😂😂 msm visina a za nju je itekako hahahahahaa Blanka vrati se 😊

    3. 5. 2019,   22:07
  • Btw.....novinari kontrolirate li vi sami sebe? Pa ne mozes na kraju napisat da je ova pobijedila sa 161. Totalno neprofesionalno !!!

    3. 5. 2019,   22:09