Obavijesti

Sport

Komentari 133

Senzacija u Kini! Francuska je izbacila SAD u četvrtfinalu...

Senzacija u Kini! Francuska je izbacila SAD u četvrtfinalu...
4

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva Francuska je priredila senzaciju i ostavila Amerikance bez polufinala. Završilo je 89-79 uz strašnu partiju Rudyja Goberta

VIDEO

Aco Petrović bio je u pravu. Kada je rekao da će Amerikanci izgubiti barem jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Možda i dvije. Nije to uspio napraviti on s Brazilom kada SAD-u nije bilo važno, ali jest Francuska (89-79). Kada nije moglo biti važnije. U četvrtfinalu SP-a.

I tako ćemo dočekati toliko iščekivani sudar Srbije i SAD-a. Samo ne u finalu, ne i polufinalu na kojem su im već svi čestitali dok je zec bio u šumi, već u razigravanju za poredak. Ne ni za Olimpijske igre jer njih će Srbi morati tražiti kroz kvalifikacije gdje će biti i Hrvatska. A na Argentinu će Francuzi.

Basketball - FIBA World Cup - Quarter Finals - United States v France

Koji su imali baš sve što je potrebno da pariraju Amerikancima. I pobijede ih. Dovoljno mišića, dovoljno obrambene kohezije i dovoljno napadačkog talenta. Stoga pobjeda sama po sebi nije senzacija, senzacija je samo u imenu. Jer, ponovimo opet, Amerikanci su izgubili u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bez obzira što je u Kinu došla C postava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mitchell jedini igrao

Posljednji put pobjedniku su čestitali 2006. u Japanu u službenoj utakmici. Tada su ih u polufinalu SP-a šokirali Grci s Papaloukasom, Spanoulisom, Diamantidisom i društvom. Trinaest godina kasnije ukazali su se Rudy Gobert, Nando de Colo, Evan Fournier.

Ovaj posljednji krenuo je u utakmicu s tricom i dvicom i makar je izbrojao do 22 poena (9/21), čovjek odluke bio je Rudy Gobert. Centar koji bi sljedećeg ljeta mogao potpisati super maksimalac dominirao je u reketu na oba kraja terena, skupljao gotovo sve što su Amerikanci promašivali (16 skokovva), lijepio im blokade i onako usput zatrpao im koš s 21 poenom.

Teško je reći koji je bio važniji jer svaki je bio, ali recimo da je to zakucavanje za 80-76 kada su tri minute prije kraja Francuzi shvatili da ovu utakmicu teško mogu izgubiti. Jer Amerikanci više nisu mogli ništa obraniti, još manje zabiti, što, recimo, nije bio realan scenarij četiri minute ranije kada je SAD otišao do najvećih 74-67 u hipu poništivši francuskih +10 s početka treće četvrtine. I tada je Gobert stavio koš priključka koji je Francusku ostavio u nadi bez obzira što suci nisu De Colu dali, a trebali su, dva koša i slobodno bacanje, već samo loptu sa strane.

Mitchell, jedini koji je danas kod Amerikanaca igrao, u posljednjoj četvrtini, kada se ohladio na klupi, više nije mogao pogoditi ništa, a dotad jest 29 poena. Druga prava napadačka opcija kod Amerikanaca Kemba Walker prvi je koš iz igre stavio u 32. minuti. Na njihovu žalost, igrali su protiv momčadi koja to može kazniti. I kaznila je. Na svjetski tron dolazi nova reprezentacija. Dođe li Francuska, držat će i nogometni i košarkaški. Zamislite to.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Francuska - SAD 89-79 (18-18, 27-21, 27-18, 26-13)

Pokretanje videa...

00:28

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića