Obavijesti

Sport

Komentari 173

Senzacija u New Yorku: Joshua nokautiran, izgubio sve titule!

Senzacija u New Yorku: Joshua nokautiran, izgubio sve titule!

U trećoj rundi Ruiz je bio u nokdaunu, ali potom i dvaput Joshua! Da bi Meksikanac težak 121 kg i deset centimetara niži od Joshue u sedmoj rundi još dvaput rušio prvaka i uzeo mu pojaseve!

VIDEO

Kakav šou u New Yorku, kakva senzacija! Ma ovo je u rangu Douglasove pobjede nad Mikeom Tysonom!

Andy Ruiz (29), bucko iz Kalifornije meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautirao je Anthonyja Joshuu i uzeo četiri pojasa svjetskog prvaka!

Pokretanje videa...

00:49

Pred više od 15.000 gledatelja u Madison Square Gardenu, od čega oko pola Britanaca, Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, prvoj u Americi! I sada je Ruiz prvak po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama! Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Boxing - Madison Square Garden

Počeo je Ruiz kako je i najavio: držao je sredinu ringa i išao prema naprijed, a čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce. I u drugoj rundi s nekoliko je udaraca Meksikanac uspio pogoditi Joshuu, iako je pred kraj runde Britanac ispucao jedan jako dobar kroše.

A onda luda treća runda! Najprije je Joshua napravio seriju i srušio Ruiza sa četiri snažna udarca. Ali nakon nokdauna, kad je Britanac krenuo po nokaut, naletio je na dva krošea i pao! I bio uzdrman, jedva stajao minutu i pol, najprije se vješao po suparniku, pa istrpio još jednu seriju udaraca, još jednom pao, ali digao se iz drugog nokdauna i spasilo ga je zvono za kraj runde! Kakva predstava Ruiza!

Boxing - Madison Square Garden Boxing - Madison Square Garden Boxing - Madison Square Garden

U četvrtoj su obojica skupljala snagu, a u petoj rundi Joshua je jednim preciznim lijevim krošeom pogodio suparnika i kao da time vratio dominaciju mečom.

A onda runda odluke, sedma. Joshua je sjajno pogodio kroše, ali gotovo istovremeno i Ruiz. Samo što je Meksikanac nastavio seriju udaraca i prvak se treći put našao na koljenima. Ustao je, ali kanonada se nastavila i nakon četvrtog nokdauna u meču Joshua je ustao, ali nije više znao gdje se nalazi! Došetao je do svoga kuta, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen... i sudac je prekinuo borbu!

Boxing - Madison Square Garden

Ruiz je uoči borbe proučavao Mikea Tysona, koji je također bio niži od većine suparnika, a poručio je:

- Ne znam kako se Joshua bori kad ide unatrag. Vidjet ćemo sad.

Joshua je u ring Madison Square Gardena ušao deset cm viši (198 cm naspram 188) i devet kilograma lakši (112 prema 121 kg). Kladionice su davale omjer 25:1 na Meksikanca.

Simpatični Ruiz, koji je u 34 borbe upisao samo jedan poraz, od Parkera, najavljivao je donošenje pojasa teškaškog prvaka prvi put u Meksiko, ispričao svoju priču o maltretiranju u djetinjstvu zbog svoje građe, te kako se još od sedme godine i prvih borbi morao boriti sa starijim dječacima jer nije bilo vršnjaka njegove kilaže. Izišao je iz ringa bogatiji za, pretpostavlja se, sedam milijuna dolara.

Boxing - Madison Square Garden

Joshua je, pak, za ovu borbu zaradio svoj rekord: 25 milijuna dolara, i to bez udjela od PPV-a! Ali se kući vraća bez četiri pojasa...

Nagađa se da je u ugovoru za ovu borbu bila klauzula o revanšu, pa se to svakako može očekivati u narednih 12 mjeseci.

- Pa čovjek ga je pobijedio samo šest tjedana nakon svoje prethodne borbe! Hoće li Joshua uopće htjeti revanš? - piknuo je zemljaka bivši prvak David Haye.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio